Ezt a helyet nézik meg legelőször a betörők: soha, de soha ne tegyél ide semmit!

Legalábbis, ha nem akarod megkönnyíteni a dolgukat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a rendőrség mellett számos helyen polgárőrség is működik a hasonló cselekmények kiszűrésére, és sok esetben őrző-védő cégek is igyekeznek megakadályozni a betöréseket, még mindig ez számít hazánkban az egyik legjellemzőbb vagyon elleni bűncselekménynek.

A hatóságok a lakosság tájékoztatására is igyekeznek kellő figyelmet fordítani, vannak azonban, akik még így is túlságosan jóhiszeműek, és nemcsak, hogy nem nehezítik meg a betörők dolgát, de még meg is könnyítik azt.

Ismerik a jellemző rejtekhelyeket

A legalapvetőbb hibák közé tartozik, ha valaki a lakáskulcsát olyan jellemző helyre rejti el, mint például egy bejárati ajtó előtt található virágcserép, a lábtörlő alja vagy épp a villanyóra.

Utóbbit azért sem túl szerencsés nyitva hagyni, mert a bűnelkövetők akár meg is szüntethetik az áramellátást - például azért, hogy sötétben végezhessék el a betörést -, de a többi módszert is jól ismerik, még az olyan trükkösebb megoldásokat is, mint amikor a tulaj a virágföldbe dugja a kulcsot, vagy épp egy, az ajtó előtt hagyott piszkos, sáros csizmába dobja bele.

Előbbi hibákat egyszeri alkalommal se kövesd el, ha nincs más megoldás - például, mert a család egy tagja nem vitt magával kulcsot -, inkább próbáld meg rábízni azt egy szomszédra, vagy beszéljetek meg valahol találkozót.

Mindemellett azt sem szabad félvállról venned, ha elvesztetted a lakáskulcsot, könnyen lehet ugyanis, hogy ellopták, a rendőrség tanácsa szerint pedig ilyen esetben fontos, hogy mielőbb lecseréltesd a zárat.

Ahová ne tedd a pénzed!

Vannak helyek a lakásban, melyeket elsőként néznek meg a betörők. Kattintsd végig a képeket!

Ezt is szeretjük