Az 5 legerősebb tisztítószer a WC-hez
Súrolnod sem kell majd
Egy hatékony WC-tisztító egyszerre számol le a szennyeződésekkel, lerakódásokkal és kórokozókkal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házimunka egyik legutálatosabb része a WC takarítása. A baktériumok és kórokozók távoltartása és a higiénia érdekében azonban fontos, hogy mindig tiszta legyen a mellékhelyiség és a WC-kagyló.

A fertőtlenítés mellett gyakran a WC oldalára lerakódott vízkővel is meggyűlhet a bajod, ezért érdemes olyan tisztítószert választanod, mely egyszerre veszi fel a harcot a kórokozókkal és lerakódott szennyeződésekkel szemben.

Sonett WC-tisztító

Környezettudatos háziasszonyoknak ajánljuk a Sonett 1200 forint körüli összegért beszerezhető WC-tisztítóját, mely 100%-ban biológiailag lebomló termék. A baktériumok elpusztításáról a mesterséges adalékanyagok helyett a fenyőmagolaj gondoskodik. A citromsavat, kókuszzsírt, alkoholszulfátot és növényi sűrítőanyagot tartalmazó tisztítószer a legmakacsabb vízkőlerakódásokat és az egyéb szennyeződéseket is eltávolítja.

Ha erősebb lerakódással van dolgod, akkor egész éjszakára a WC felületén hagyhatod. Reggel csak le kell öblítened. Nagyon vigyázz arra, hogy mészkőtartalmú, például márványból, cementből vagy műkőből készült felületre ne csöppenjen, mert azokban kárt tehet.

Domestos Zéró WC vízkőoldó

A Domestos Zéró WC vízkőoldó sokoldalú tisztítószer, melynek ereje és hatékonysága az átlagosnál jóval nagyobb sűrűségében rejlik - jóval sűrűbb, mint más hasonló tisztítószerek. Ez a tulajdonsága azért kiemelendő, mert a speciális tisztítószer - a víz alatt és fölött egyaránt - a vízszintes és a függőleges felületen is megtapad, nem folyik le azonnal a lefolyóba.

A Domestos Zéró WC vízkőoldó a vízkövet és a benne élő kórokozókat is elpusztítja. A 7-800 forint körüli összegért megvásárolható készítmény viszonylag sokáig elég, mert a sűrűsége miatt kevesebbet kell használnod belőle.

Sodasan Öko WC-tisztító

A Sodasan Öko WC-tisztító szintén hatékony WC-tisztítószer, miközben biológiailag lebomló, környezetbarát termék.

A vegyszerekkel teli tisztítószerekkel ellentétben a citrom erejével varázsol friss illatot és higiénikus tisztaságot a mellékhelyiség apró és rejtett zugaiba. A flakon praktikus tervezésének köszönhetően könnyen megtisztíthatod a WC-kagyló peremének felületeit is.

A mosóaktív anyagok mellett a tisztítószer etanolt, citromsavat, főzősót, illóolajokat és vizet is tartalmaz. A Sodasan Öko WC-tisztító 750 milliliteres kiszerelése összesen 1210 forintba kerül.

Harpic 100% Power WC-tisztító és vízkőoldó

A vízkőlerakódás amellett, hogy nem túl esztétikus, lehetőséget ad a baktériumoknak a megtelepedésre és a szaporodásra. Sok fertőtlenítőszer kifehéríti ugyan a vízkövet, de nem távolítja el ténylegesen a szennyeződést. A Harpic Power Liquid viszont teljes mértékben eltávolítja a lerakódott vízkövet, és emellett a baktériumokat is elpusztítja.

A tisztítószer hatékonyságát tovább fokozza, hogy egy új, speciális összetevőnek köszönhetően védőréteget képez a WC-ben. Ez az alkotórész segít megelőzni az újbóli szennyeződések kialakulását, és sokáig - akár 150 lehúzásig - kitart. A Harpic Power mindössze 435 forintba kerül.

Almawin ÖKO WC-tisztító koncentrátum

Ha az átlagosnál érzékenyebb a bőröd, akkor különösen ajánlott a szintetikus konzerválóanyagoktól mentes Almawin ÖKO WC-tisztító koncentrátumot választanod a takarításhoz. A készítmény bőrgyógyászok ajánlásával került forgalomba, és a vízkő mellett a foltokat is eltávolítja.

Az Almawin ÖKO WC-tisztítóért 900-1000 forint közötti összeget kérnek a boltokban.

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Ügyelj arra, hogy használatakor hígítás nélkül alkalmazd, és mindig használj védőkesztyűt.

Ezt is szeretjük