Bírságot vonhat maga után, ha ez nincs a kocsiban: 10 dolog, amit fontos az autódban tartani télen
Egy hirtelen időjárás-változás vagy elakadás télen veszélyesebb, mint nyáron. Mutatjuk, mit kell mindig magadnál tartanod, hogy ne érhessen meglepetés.

ho-tel-auto-borito
beauty and style
Top olvasott cikkek

A téli autózás a csúszós utak és a magas hó miatt még több veszélyt rejt magában. Ilyenkor nem csak a kocsi meghibásodása vagy egy baleset okozhat vészhelyzetet, fel kell készülni arra is, hogy az időjárás nehezíti meg az életedet.

Ezért nagyon fontos, hogy a mindennapos kötelező eszköztár - az elsősegélydoboz, láthatósági mellény, elakadásjelző háromszög, bikakábel és műszaki felszerelések - mellett kifejezetten a tél okozta gondokra is tarts a kocsiban megoldást.

Kötelező kellékek télen az autóba

Télen két dologra kell különösen odafigyelni - az elakadásra és a hirtelen időjárás-változásra. Az elakadás azért jelent gondot, mert a hőmérséklet hamar lehűlhet az autóban, és bár Magyarországon nem jellemző, hogy a környezeti viszonyok miatt lassan érkezne a segítség, azért a fagyban, fűtés nélkül már fél óra is kényelmetlen élmény. A hirtelen jött havazás ugyancsak kellemetlen helyzetbe hozhat, ha nem otthon ér, és nincs nálad hótakarító felszerelés - a havas kocsiért ráadásul büntethet is a hatóság. Ezért különösen fontos, hogy az alábbi felszerelések mindig bent legyenek a kocsiban.

(A képek forrása: Getty Images.)

  

Ezt is szeretjük