3 módszer, ami tízezrekkel csökkenti a villanyszámlát - Ki ne próbáld, illegális!
Még mindig akadnak, akik a következő módszereket preferálják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár egyre több családi vagy épp társasházban cserélik le a hagyományos villanyórákat modern, digitális változatokra, sok helyen még mindig a régi verziókat használják, melyek alkalmasak arra is, hogy illegális módszerekkel manipulálják őket.

Nem egy helyen találkozni az erre szolgáló készülékek működését firtató kérdésekkel, elég csak a megfelelő keresőszavakkal próbálkozni az interneten.

Ugyanakkor az áramszolgáltatók is hangsúlyt helyeznek arra, hogy az áramtolvajokat utolérjék, a szabálytalan áramvételezésért pedig komoly, több százezer forint nagyságrendű kötbért és büntetést fizettessenek ki a fogyasztókkal. Bárhol találkozol is a következő módszerekkel, messziről kerüld el őket!

Mágneses befolyásolás

A szabálytalan vételezés egyik legrégebbi és leginkább klasszikusnak számító alternatívája a mérőóra mágnesezése, melynek során az arra szerelt mágnes ereje a mérőórában található fékezőmágnest - mely az óra túlpörgését akadályozza - befolyásolja.

Segítségével lassítható vagy épp meg is állítható a villanyóra pörgése. Mindez azonban a tényleges fogyasztást nem befolyásolja, így hamar utol lehet érni a csalást, már csak azért is, mert a szolgáltató emberei legalább évente egyszer - általában - ellenőrzik a mérőórákat.

A mérőóra visszapörgetése

A mérőóra visszapörgetése még a mágnesezésnél is régebbi trükknek számít, mindez ráadásul ma már konnektorba dugható visszapörgető készülékkel is megoldható. Sokan azt gondolják, ez kevéssé észrevehető, mint a mágnesezés, ugyanakkor végrehajtásához hozzá kell nyúlni a mérőórához, le kell venni a fedelet, illetve a plomba is megsérül, ami már önmagában is bírságot von maga után. Nem beszélve arról, hogy a fogyasztás ebben az esetben sem változik, így szintén könnyű utánajárni a trükközésnek.

Próbálj ki legális módszereket!

Ha szeretnéd csökkenteni a villanyszámlát, hallgasd meg szakértőnket, és ismerj meg néhány hasznos ötletet!

Villanyóra-lopótök

Az úgynevezett villanyóra-lopótök egy kis készülék, mely úgy hoz létre áramot, hogy ellentétes hatást fejt ki, mint a villanyóra, mely ezáltal nem a valós fogyasztást, hanem a két érték közötti különbséget méri. Segítségével megállítani nem, de csökkenteni lehet az észlelt fogyasztást, emellett előszeretettel alkalmazzák azért is, mert előbbi két módszerrel ellentétben nehezebb észrevenni a manipulálást.

Nem lehetetlen azonban, hatására például a műanyag ház deformálódhat, esetleg rézpor rakódhat le. Mindemellett más szempontból sem veszélytelen a használata, ha egy laikus akarja alkalmazni, könnyen tragédiával, áramütéssel vagy villamos tűzzel végződhet a művelet.

Ezt is szeretjük