Aprócska bútorok körképe, ha alig 30 négyzetméteres a lakásod
A garzonok kényelmes berendezése olyan bútorokkal lehetséges, melyek ötletesebbek az átlagnál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagyvárosok nagypolgári lakásainak feldarabolásával számtalan aprócska lakás keletkezett, melyek a fiatalok számára előnyösek lehetnek, hiszen fenntartásuk nem igényel sem túl nagy költséget, sem túl sok energiát.

Berendezésükhöz azonban annál nagyobb kreativitásra van szükség. Ha nem szeretnéd, hogy a lakásod sokkal inkább egy gyufásdobozra emlékeztessen, mint kényelmes otthonra, a kreativitás mellett elengedhetetlen még néhány praktikus bútor is, melyek elegendő tárolóhelyet biztosítanak, kényelmesen használhatók, mégsem uralják az egyes helyiségeket.

Szerencsére ma már számtalan áruház jobbnál jobb termékei között válogathatsz, és könnyűszerrel megtalálhatod az igényeidnek, valamint a lakásod méretének leginkább megfelelő berendezési tárgyakat. Ráadásul mi is megkönnyítjük a dolgod: íme, néhány ötletes bútor, mellyel az apró garzon is tágas otthon látszatát keltheti!

Pöttöm étkezőasztal apró konyhába

A kis lakásokban általában a konyha is aprócska, és a legtöbb esetben nincs külön étkező. Ha szeretsz főzni, és gyakran használod a konyhád, érdemes egybenyitni a nappalival, hogy a tágasság látszatát keltsd, illetve egy bárpultot használni térelválasztónak, mivel így nemcsak étkezőasztalt kaphatsz, de helyet is spórolsz. Ha erre viszont nincs lehetőség, segít a KIKA ELSE fantázianévre hallgató étkezőszettje, mely két összecsukható, támlás bárszékből és egy fémvázas asztalkából áll.

Az asztal alatt négy polcot is kialakítottak, így a tárolás szempontjából is jó választás. Mérete 120x88x44 centi, ezáltal igazán kicsi helyen is elfér. Bükk színe nem csupán azért jó választás, mert rengeteg bútorhoz illik, hanem azért is, mert világos színe szintén növeli némiképp optikailag a helyiséget.

Ára: 18 990 forint.

Ülőalkalmatosság és tároló egyben

A kis lakások esetében nagyon fontos, hogy minden helyet kihasználj, ráadásul anélkül, hogy az túlzsúfolttá váljon. Számtalan mutatós, egyben praktikus tárolódobozzal vagy ládával találkozhatsz egy-egy lakberendezési áruházban, de ezek ritkán többfunkciósak. Egyre több helyen kapni azonban olyan puffokat, melyek tárolóként is szolgálnak, például azáltal, hogy  egyszerűen csak felhajtod a tetejüket. A Trend-designnál kapható Sitbox is ilyen. Fiatalos, modern színeivel és formájával minden lakásban jól mutathat, és üde színfoltja lehet az apró nappaliknak. M-es és L-es méretben kapható: előbbi 31x32,5x31 centi, illetve 26 liter az űrtartalma, míg utóbbi a maga 31x42,5x31 centis nagyságával 35 liter űrtartalommal rendelkezik. Mindkét típus 80 kg-ot képes elbírni, és tárolása is egyszerű, mivel laposra össze lehet csukni.

Ára: 7590 és 9990 forint.

Többfunkciós szekrénysor a nappaliba

Ha nincs túl sok hely a szobában, érdemes keskeny és magas szekrényeket vásárolnod, hogy el is férj, mégis elegendő tárolóhelyed legyen. Hasznosak az olyan szekrénysorok, mint az IKEA-ban kapható Besta szekrénysor, mely több funkciót is ellát: egyszerre multimédia-tároló, könyvespolc és szekrény. Számtalan színben kapható, ezáltal szinte bármilyen stílusú otthonba passzol. Mivel a polcozott szekrények közé tévéállványt is építettek, még erre sem kell külön költened, ha a Bestát választod a nappalidba. A szekrény 240x192x40 centi, tehát nagyon keskeny, így nem vesz el sok helyet a szoba alapterületéből.

Ára: 126 990 forint.

Tároló, kanapé és ágy egyben

Az apró garzonok általában csupán egyetlen szobával rendelkeznek, mely egyszerre tölti be a nappali és a hálószoba szerepét. Az ilyen helyiségekbe éppen ezért olyan kanapét célszerű választani, mely megfelel a szoba funkcióinak: nappal ülőbútorként használható, de éjszakára könnyűszerrel alakítható ággyá. Az RS Bútoráruházban nemcsak kedvező áron találsz többfunkciós kanapét, de a kínálat is széles e téren. A Lilly kanapéágy két párnával és rugós ágybetéttel rendelkezik, 18 különböző kárpittal választható, négy árkategóriában. Ülőfelülete 184x92 centi, fekvőfelülete pedig 137x190 centi, így két ember is kényelmesen elfér rajta.

Ágyneműtartójának köszönhetően még egy bútort spórolhatsz, mivel nem kell külön hely az ágyneműknek.

Ára: 71 990 forint és 122 990 forint között.

Ezt is szeretjük