A legszebb kaspók és virágládák körképe
3 ezer forint alatt
A gyönyörű virágok szép kaspókat és balkonládákat érdemelnek. Összegyűjtöttük neked a legszebbeket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokszor írtunk már arról, milyen növényeket válassz az erkélyre, ha mutatós, szép, de nem túl kényes virágokat szeretnél. Ám a kép akkor lesz teljes, ha a színes, illatos, buján virágnövények csinos kaspót vagy virágládát is kapnak.

Körülnéztünk a piacon, hogy megtaláljuk neked a legszebb virágtartókat, amelyekért még a havi költségvetést sem kell felrúgnod. Válaszd közülük a neked tetszőt!

Így lesz sokáig szép a balkonláda

Ha virágaidat egy takaros balkonládába szeretnéd rendezni, elsősorban arra ügyelj, hogy a növények ne csak színben és formában harmonizáljanak egymással, de víz- és fényigényük is közel azonos legyen, különben képtelen leszel mindannyiuk kedvére tenni.

A balkonláda alján legyenek lyukak, amin a fölösleges víz eltávozhat, de ha biztosra akarsz menni, fakérget is szórhatsz a virágföld alá - ez elszívja a fölösleges öntözővizet, így megakadályozhatod, hogy a gyökerek rohadni kezdjenek. A balkonládát úgy válaszd ki, hogy a magassága azonos legyen a virágok korábbi cserepének magasságával.

Így válassz kaspót!

Ha megtaláltad a stílusban, színben, formában az erkélyedhez illő kaspót, arra is figyelj, hogy a mérete megfelelő legyen: ha sokkal nagyobb a virág cserepénél, a növény eltűnik benne, alsó részei pedig esetleg nem kapnak elég fényt. Bizonyos növények, például az orchidea, szeretik, ha alulról párolog a gyökereik felé a víz, de nem szeretnek nedves talajon állni.

Léteznek olyan kaspók, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy a cserép nem tud egészen az aljukig csúszni - így a kaspó alsó harmada szabadon marad, és ide folyhat le a felesleges öntözővíz.

A kerámiakaspók általában mutatósabbak, jobban ellenállnak a fénynek és az esőnek, de a műanyag kaspók között is találni szép darabokat, ráadásul ezek jóval olcsóbbak, és nehezebben is törnek.

Itt szerezd be őket!

A jó idő megérkezésével az összes lakberendezési és kertészeti áruház feltöltötte készleteit a legcsinosabb kaspókkal és virágládákkal.

Pár száz forintos műanyag darabokat szinte bárhol beszerezhetsz, a legtöbb tematikus nagyáruház kínálatában is szerepelnek ilyen darabok, de a piacon, sőt, a szezon alatt valószínűleg még a legközelebbi szupermarketben vagy háztartási boltban is kaphatsz belőlük.

Ha valamivel mutatósabb vagy különlegesebb darabokat szeretnél, akkor sem kell olyan mélyen a zsebedbe nyúlnod. Egy-két ezer forintért már csinos kaspókat és virágládákat vehetsz, a Muanyagbolt.hu kínálatában kapható 60 centiméteres Vicenza virágláda 2545 forintért például jó fogás lehet.

Ha egy elegáns, visszafogott, mégis különleges darabot keresel, az IKEA fekete, nyomott mintás kaspója biztosan tetszeni fog. A mázas belsejű cserép átmérője 14 centiméter, az ára pedig 595 forint.

Az IKEA kínálatában egyébként nagyon sok színes, bohókás kaspó is szerepel, balkonládáért pedig a Praktikerben érdemes körülnézni. A nagyáruházakban is rábukkanhatsz különleges darabokra, de galériánkban még banánlevelekkel körbefont tartót és fából készült ládát is találsz.

Ha mégsem találtál olyan virágtartót, amiben el tudod képzelni kis kedvenceidet, szerezz be néhány egyszerű, filléres kaspót vagy ládát, és engedd szabadjára a képzeletedet. Egy kevés festékkel, papírszalvétával, lakkal, vagy éppen néhány száraz terméssel és egy ragasztópisztollyal igazán egyedi és szép darabokat kreálhatsz.

Ezt is szeretjük