A karriered és a magánéleted befolyásoló részek a lakásban
A megfelelő mederbe terelheted életed, ha nagyobb hangsúlyt helyezel környezeted optimális kialakítására.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki szeretne boldog és szerencsés lenni, de csak kevesen tudják, hogy ehhez közvetlen környezetük megfelelő kialakítására is szükség van. Az ősi kínai térrendezési tudomány, a feng shui ugyanis úgy tartja, hogy az ember kölcsönös kapcsolatban áll a közvetlen környezetével, utóbbi pedig hatással van az élet szinte minden területére. A térrendezési tudomány útmutatásai alapján egyensúlyba hozhatod az életed, és sokat tehetsz azért, hogy mind a karriered, mind a magánéleted terén harmonikus és kiegyensúlyozott legyél.

Ha ügyelsz a lakás ezekhez az életterületekhez kapcsolódó részeinek megfelelő berendezésére és az öt elem megfelelő alkalmazására, befolyásolhatod az otthonodban áramló chi energiát, és erősítheted az egyes területeket. A lakásodban a következőkre ügyelj!

A déli terület és a hírnév erősítése

A dél energiája tüzes, szenvedélyes, ragyogó, és délben, valamint nyár közepén a legaktívabb, amikor a nap az égbolt legmagasabb pontján ragyog. Ha a chi otthonod ezen részében akadálytalanul áramlik, a hírnév és a siker nem marad el.

Ha úgy érzed, van még mit javítanod a karriereddel kapcsolatban, akkor erre a részre különösen figyelj.
A dél a tűzhöz kapcsolódik. A tüzet a fa táplálja, tehát megnövelheted a tűz típusú chi energiát az adott helyiségben, ha közvetlenül a tűzzel vagy az azt építő fával társított tárgyakat helyezel ott el. A tűzenergia áramlását a hegyes formákkal, vörös színnel és sok fénnyel segítheted. A vörös tapéta, a vörös párna az ágyon, valamint néhány gyertya sokat jelenthet. A föld elemhez tartozó tárgyak, például az apró agyagszobrocskák, alacsony, nagy cserépben álló, szertefutó növények fokozzák a föld típusú energia jelenlétét a szobában, segítségükkel is megteremtheted a kívánt egyensúlyt.

Az északi terület és a szexualitás

A lakás északi része a víz elemhez köthető. Az észak pedig a szexualitáshoz, a spiritualitáshoz és az elszigeteltséghez kapcsolódik.

A chi energia az ilyen szobában csendes, éjszaka és télközép idején a legaktívabb. Az északi oldalon a faenergiát hordozó magas növényekkel hozhatod egyensúlyba az áramló energiát, csillapítva ezzel az északra jellemző vízenergiát. Ha erősíteni szeretnéd a chi energiát, a legnagyobb hatást azokkal a tárgyakkal érheted el, melyek az adott elem alakját, színét és anyagát is megtestesítik.

Az áttetsző üvegtárgyak, a tiszta, friss víz, a kavicsok, a hullámos, amorf alakzatok mind a víz elem megtestesítői. Törtfehér színekkel tovább erősítheted a hatást, és sokat javíthatsz a szexuális vonzerődön.

A keleti, délkeleti terület és a tartós kapcsolatok

A chi energia az otthonod keleti részén aktív, koncentrált, és napkeltekor a legintenzívebb. A fa felfelé irányuló energiát jelképez, és ez a felkelő nap képével kiegészülve jelképezi az új nap kezdetét.

A faenergia erősítése, a hosszú, keskeny, háromszögletű formákhoz, a zöld színhez, valamint a papíranyagokhoz társul. A fák és a magas növények magát az elemet testesítik meg, tehát felfutó virágokkal, zöld színnel, csíkos tapétával, parkettával és papírlámpákkal fokozhatod a legjobban a fa típusú energia intenzitását a helyiségben. A délkeleti terület az érettséggel, a harmonikus fejlődéssel áll kapcsolatban: segít a hosszú távú kapcsolatok - eljegyzés, házasság - születésében. A chi energia itt aktív, de nem annyira éles. A legerősebb kora délelőtt és kora nyáron, amikor a nap emelkedőben van az égbolton. Erősítésére szintén a fa elemhez köthető tárgyakat vesd be. Mivel a fát táplálja a tűz, a tűz elemre jellemző tárgyakkal is erősítheted a helyiség energiáját.

A nyugati, északnyugati terület és az elégedettség

A nyugat chi energiája a pénzügyi bevételekhez köthető, és napnyugtakor, valamint ősszel a legaktívabb. A romantika, az öröm, a stílus és a megelégedettség érzését erősítheted azzal, ha megfelelően áramoltatod a chi energiát itt. A fém elemhez köthető tárgyakkal erősítheted a terület energiáját a leginkább. Jó választás a rozsdamentes acél, az arany, az ezüst, a sárgaréz, a bronz, a vas és a márvány vagy a gránit, az ezekből készült dísztárgy, képkeret. Kiválóak a kerek, kupolás, boltíves, gömbölyű vagy kör alakú formák, illetve a fehér, arany és ezüst színek.

A fémből készült képkeret, tükör vagy edények nemcsak mutatósak, de ennél a résznél kimondottan hatásosak. A víz elemre jellemző tárgyakkal szintén pozitív hatást érhetsz el.

A délnyugati, északkeleti terület és a harmónia

A délnyugat ugyanazon az instabil tengelyen helyezkedik el, mint az északkelet, de a változások itt kevésbé váratlanok. A chi energia itt lassúbb, nyugodtabb, és délután, valamint nyár végén aktív, amikor a nap nyugodni készül. A légkör a megerősítésnek és a módszeres fejlődésnek kedvez, és gondosan tervezett környezetet teremt.

A családi harmónia jelképe. Az északkelet-délnyugat egy tengely, ahol mindkét irány osztozik a középpont jellegzetes elemén, a földön. Az energia nagyon gyorsan mozog, mert nem kell más elemmé alakulnia, instabillá téve ezt a két irányt. Az északkeleti erős, éles energia nagyon gyorsan vált irányt. A legaktívabb hajnalban és tél végén. Az erő és aktivitás jelképe. A két irány energiáját leginkább a föld elemre jellemző tárgyakkal és színekkel hozhatod egyensúlyba.

A sárga és barna színek, az alacsony négyszögletes tárgyak, az agyagból készült kaspók, a sárga növények és virágok, esetleg képkeretek mind a saját elemét erősítik. Itt továbbá a fém elem tárgyait, színeit és formáit is használhatod erősítésre.

Cikkünk megírásában Simon Brown Fengsuj a gyakorlatban című könyve segített.

Ezt is szeretjük