A 4 legjobb késélező - Tökéletes pengék pillanatok alatt
Összegyűjtöttük a legjobb késélezőket, melyekkel késeid jobbak lesznek, mint újkorukban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy úgy menjen az ételek előkészítése, mint a karikacsapás, minőségi kések kellenek. Ám még a legdrágább darabokkal is előfordul, hogy egy idő után a pengéjük tompává válik, és ezáltal használhatatlanok lesznek.

Az életlen késeket egy jó késélező szakember percek alatt újjá tudja varázsolni, ugyanezt azonban te is megteheted, ráadásul ingyen. Csupán egyszer kell áldozni egy megbízható késélezőre. A következő öt biztosan évekig a késeid segítségére lesz.

Egyszerű, de nagyszerű: Fiskars késélező

A Fiskars cég neve bizonyára senki előtt nem ismeretlen: nagy hagyományokkal rendelkezik a kések és az ollók gyártása terén, neve régóta egyet jelent a minőséggel. Mivel azonban nekik sem sikerült olyan kést alkotniuk eddig, melyet élettartama alatt egyetlen egyszer sem kell élezni, késélezőt is találni a kínálatukban.

Az élezőben a pengével érintkező kövek egy átlátszó, műanyag tető alatt kaptak helyet, így garantálva, hogy az élezéskor keletkező fémpor nem teríti be a kezet és a konyhapultot. A tető kinyitható, hogy időnként kitisztíthasd. Kényelmes fogást biztosít a bal oldali rész, melyet bemélyedésekkel is elláttak, megakadályozva, hogy használat közben kicsússzon a kezedből.

Ára: 2590 forint.*

Tökéletes pengék pillanatok alatt: Samurai Shark késélező

A Studio Moderna termékei között akadtunk rá a Samurai Shark fantázianevű késélezőre, mely szintén nagy segítség az életlen kések újjávarázsolásában. Erre leginkább az élezők anyaga a garancia, ezek ugyanis rendkívül kemény wolfram-karbid ötvözetből készültek. A Samurai Shark késélezőt egy kemény, műanyag tok alkotja, melyben csúsztatható és megfordítható penge kap helyet.

Különleges kialakításának köszönhetően könnyedén és pontosan használható, ráadásul nem csak a sima pengéjű, hanem a recés kések esetében is.

Sőt, ezek mellett alkalmas bármilyen más, vágófelülettel rendelkező eszköz, így balta, olló vagy akár metszőolló élezésére is.

Ára: 7990 forint.*

Biztonságos és hatékony: Dick Rapid Steel élező

Sokan nem bíznak azokban a késélezőkben, melyek esetében a fenőkövek csak kis felületen érintkeznek a kés pengéjével. Ha te is ebbe a táborba tartozol, vagy a késeid annyira életlenek, hogy speciálisabb élezőre lenne szükséged, ideje megismerkedned a Dick Rapid Steel késélezővel.

Az eszköz különlegessége, hogy más élezőktől eltérően itt nem fenőkövek végzik a munkát, hanem erős fenőacél mindkét irányból. A speciális kialakítás kényelmes és biztonságos fogást tesz lehetővé, a külön megvásárolható tartóláb pedig lehetőséget ad arra, hogy a Dick Rapid Steelt stabilan a munkafelületre állíthasd, és így még kényelmesebben használhasd. A késélezőben nincsenek rugók és más, sérülékeny alkatrészek, könnyen tisztítható és tartós eszköz.

Ára: 19 900 forint.*

Egy falatnyi multifunkció: Kenwood élező

Bár a Kenwood termékének inkább az elektromos konzervnyitók között lenne a helye, a késélezők között is bátran tárgyalhatjuk. Ez az aprócska konyhai eszköz ugyanis egyszerre több funkciót is egyesít, melyekre mind nagy szükség van a konyhában.

A mindössze 23 centiméter magas készülék használható elektromos konzervnyitóként - melyet mágneses fedéltartóval láttak el -, sörnyitóként, dugóhúzóként, nem utolsósorban pedig késélezőként. Utóbbihoz a fenőkő az eszköz hátoldalán kapott helyet, mélyen a tartós műanyag burkolatban a biztonságos használat érdekében.

Ára: 4990 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük