A 3 legjobb mosószer fekete ruhákhoz
A fekete ruhák különleges gondoskodást igényelnek. Segítünk, hogy kedvenc darabjaid ne fakuljanak ki idő előtt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy szűk, magas nyakú, fekete garbó is képes olyan vonzóvá tenni a nőt, mint a klasszikus kis fekete ruha - és éppen annyira érzékeny is.

A színes ruhákhoz hasonlóan a feketékről is nehéz eltávolítani a foltokat, ráadásul mosáskor jobban engedik a színüket is.

Valamennyit segíthetsz kedvenc ruhadarabjaid színének megőrzésében azzal, ha alacsonyabb hőfokon és ritkábban mosod őket, lehetőleg további fekete textilekkel együtt. Ahhoz azonban, hogy meghosszabbíthasd az élettartamukat, nem árt speciális mosószereket használnod a tisztításukhoz.

A következőkben mutatunk néhány olyan terméket, melyet kifejezetten fekete ruhákhoz fejlesztettek ki, és néhány házi praktikát is megismerhetsz, melyek szintén sokat segíthetnek a ruhák kifakulásának megakadályozásában.

Olcsón és kíméletesen: Denk mit Black Sensation

A DM saját márkás termékeiben eddig sem csalódtunk. Legyen szó 100%-ig természetes alapanyagokból készült testápolóról, bőrkímélő tusfürdőről, arclemosóról vagy krémről, a drogériában minőségi termékeket kapni, kedvező áron. A Denk mit termékcsalád sem kivétel, melyben egyaránt találsz tisztítószereket, mosóporokat és illatosítókat.

Szerencsére a fekete ruhákhoz is akad a Denk mit-termékek között segítség. A Denk mit Black Sensation folyékony mosószer, mely a porokhoz hasonlóan nem hagy nyomot a ruhákon, speciális összetételének köszönhetően pedig kíméli a színeket, használatával megakadályozhatod, hogy fekete ruháid idő előtt elszürküljenek. A mosószert kifejezetten a finom textilek tisztítására és ápolására fejlesztették ki, így érzékenyebb anyagokhoz is bátran használhatod.

Megbízható segítség: Perwoll Black Magic

A Perwoll Black Magic névre keresztelt mosószeréről valószínűleg hallottál már. Ha azonban még nem próbáltad ki, itt az ideje. A mosószer folyékony állaga miatt szintén nem hagy fehér foltokat a ruhákon, használhatod gépi és kézi mosáshoz egyaránt. Különlegessége színmegújító formulájában rejlik, mely nem engedi, hogy a ruhák engedjenek a színükből, így megvédi azokat a fakulástól, sőt, erősíti is a színeket.

A Perwoll Black Magic emellett a ruhák anyagát is védi: megakadályozza a ruhák bolyhosodását mosás közben, mely miatt a ruha másképp veri vissza a fényt, és világosabbnak, viseltesebbnek látszódhat.

Csak természetesen: Lifemix fekete mosószer

Miközben egyre fontosabbá válik az egészség megőrzése, természetes elvárás a tisztítószerekkel és a mosószerekkel szemben, hogy a lehető legkevesebb káros anyagot tartalmazzák, ugyanakkor hatékonyan elbánjanak a szennyeződésekkel. Szerencsére ma már számos cég kínál biológiailag lebomló, az egészségre nézve veszélytelen termékeket, melyek azonban hatásukat tekintve ugyanolyan megbízhatóak.

A Lifemix kifejezetten fekete ruhákhoz kifejlesztett folyékony mosószer-koncentrátuma környezetbarát és foszfátmentes biomosószer, melyet bátran használhatsz akkor is, ha érzékenyebb a bőröd. Színkímélő hatóanyagának köszönhetően segít megőrizni a sötét és fekete ruhák színét, akár kézi mosáshoz használod, akár a mosógépbe adagolod - utóbbi esetben öt kilogrammnyi ruhához 40-50 ml szükséges belőle.

Hasznos praktikák,  melyekkel megóvhatod a ruhákat

Ha azt szeretnéd, hogy a ruháid sokáig megőrizzék a színüket és a minőségüket, mindig ügyelj arra, hogy legfeljebb 40°C-on mosd őket, és a mosópor helyett inkább folyékony mosószert használj.

A kíméletes mosási hőfok, valamint a speciális tisztítószerek mellett érdemes néhány bevált praktikát is bevetned.

  • A fekete ruhadarabokat mosás előtt áztasd körülbelül fél órára hideg vízbe, így tovább megőrzik mély, egyenletes, fekete színüket.
  • A folyékony mosószerhez egy kevés - egy-két evőkanálnyi - ecetet is adhatsz. Az ecet biztosítja a ruhák puhaságát, és megakadályozza a szöszök megtapadását az anyagon.
  • Ha spórolni akarsz, minden második mosáskor a speciális mosószerek helyett használj mosódiót: élénkíti a színeket, ráadásul semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz.
Ezt is szeretjük