5 kötelező tárgy a lakásba, ha boldogságra és pénzre vágysz

Nem is gondolnád, hogy az otthonod berendezési tárgyai milyen nagy hatással vannak az életedre.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az otthonodban töltött idő minden egyes percét élvezni szeretnéd, akkor érdemes odafigyelned a szobában áramló energia helyes eloszlására. A kiegyensúlyozott légkör megteremtésében sokat segíthet, ha néhány boldogságot hozó tárggyal helyes irányba tereled a chit.

A chi energiára általában a berendezés formái, színei és anyagai vannak a legnagyobb hatással. A színek a szobában uralkodó fény rezgésszámát határozzák meg, mely szintén hatással van a chire, hasonlóan a különféle anyagokhoz: ezek eltérő módon vezetik a rajtuk keresztüláramló energiát.

Tükör

A feng shui szempontjából a tükrök nagy jelentőséggel bírnak. Élénkítik a chi energiát, és megváltoztatják az irányát, köszönhetően annak, hogy a kemény, csillogó felület felgyorsítja annak áramlását. Egy tükör segítségével a lakás számodra fontos részébe irányíthatod a napfény energiáit. A fényes felületű tárgyak - mint a polírozott kopogtató, az ajtókilincs, a postaláda vagy egy fényesebb ajtóberakás - a forgalmas út által gerjesztett negatív energia eltérítésére is praktikus megoldást jelenthetnek.

A feng shui kétféle - sík és domború - tükröt használ. A sík tükörfelület egyetlen irányba veri vissza a chit, a domború tükrök azonban szétszórják. A tükrök anyaga, formája és színe is hatással van a környezet chi energiájára. A kör és ovális alakú tükrök a fémenergiával hozhatók kapcsolatba. A magas, négyszögletes tükrök a faenergiát erősítik, a kisebb, szélesebb, négyszögletes tükrök kiegyensúlyozottabb légkört teremtenek.

Kristályok

Bizonyos kisebb tárgyak is serkenthetik a chit. Ilyen apró, de annál hatékonyabb tárgy a napfényt a szivárvány színeire bontó kristály. Az ablakba akasztott kristályból a színek minden irányba szétszóródnak, magukkal szállítva az adott színhez kapcsolódó energiatípus intenzitását.

A zöld például a keletre jellemző faelem-energiát hordozza. A legközönségesebb kristály sokoldalú, kerekded formájú. A kristályok felületére rengeteg apró lapocskát csiszolnak, melyek fokozzák fényszóró képességüket. Általában láncra fűzhetők, illetve felakaszthatók.

Gyertyák

A gyertyák tűzelem-energiával töltik fel maguk körül a teret, mely a szenvedélyt, a kifejezőkészséget erősíti, és segít felkelteni a figyelmet. Ha elmélkedés közben a gyertya lángjába nézel, az új ötletek könnyebben jönnek. A gyertya akkor is segít, ha szeretnéd valakivel bensőségesebbé tenni a kapcsolatodat. A gyertyák elhelyezésére alkalmas hely az otthonod keleti, délkeleti, déli, délnyugati, középponti és északkeleti része.

A gyertya különösen sokat segít egy sötét, fénytelen szoba energiáinak élénkítésében: a vibráló fény a szomorkás hangulatú helyiség légkörét szárazabbá, világosabbá varázsolja. A sima, fehér gyertyák kapcsolata a legszorosabb a lánggal, így, ha teheted - a színes gyertyák helyett - inkább ezeket használd.

Vizes tárgy

A feng shui szempontjából a víz a legáltalánosabb eszköz a problémák orvoslására. Az otthonodba telepített vizes elem kedvezően befolyásolja a chi áramlását, ami egészségedre és életviteledre is jó hatással lesz. A kedvező energiaáramlás megteremtésének legalkalmasabb eszköze az akvárium. Ideális helye a lakás középpontjától viszonyított keleti vagy délkeleti oldal.

Műanyag dekoráció helyett használj kavicsot és kagylókat. A megfelelő növényzet kiválasztásával a víz sokáig tisztán tartható, a halak pedig egészségesek maradnak. Az akváriumba telepített halak is hatással vannak az energiára. Alakjuktól, színüktől és viselkedésüktől függően jin vagy jang jellemzőkkel bírnak.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az előre-hátra cikázó, gyors, agresszív halak jang energiaáramlást indukálnak, a ragyogó színekben pompázók serkentően hatnak a közérzetedre. A lassú, békés vagy pasztellszínű halak jin tulajdonságokat hordoznak, és nyugodtabb, pihentetőbb légkört teremtenek.

Ezt is szeretjük