3 trendi és szorgalmas ventilátor, 10000 forint alatt

Már nem bírod a kánikulát? Ideje elővenned a jó öreg ventilátort - vagy választani egyet kedvenceink közül!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az idei nyár igen rapszodikus, a forró napokból most is kijut. A kánikulában jól jönnek a légkondicionáló berendezések, hiszen a nagy melegben az ember kevésbé képes koncentrálni, ingerlékenyebbé válik, nem beszélve arról, hogy a nagy hőség a szívet is megterheli.

Ám bármennyire praktikusak, a klímaberendezések akár károsak is lehetnek, ráadásul borsos áruknál fogva még ma is kevesen engedhetik meg maguknak, hogy légkondicionáló berendezéssel gondoskodjanak otthonuk optimális hőmérsékletéről.

Marad hát a jó öreg ventilátor, ami - valljuk be - nagyon is praktikus a maga módján. A klímákkal ellentétben olcsó, kevés áramot fogyaszt, a lakás bármelyik helyiségében elhelyezhető, nem kerül vagyonokba a karbantartása, ráadásul még mutatós is. Többek között ez utóbbira példa a következő három típus.

A múlt szerelmeseinek: HAUSER F 305

Ha kedveled az antik bútorokat, ráadásul az otthonod is rejt néhány kincset, ideje a gyűjteményt egy igazán hangulatos darabbal bővíteni. A Hauser ventilátora a régi időket idézi, ráadásul nem csak a formájáért lehet szeretni, hanem az erejéért is. A mindössze 30 centiméter átmérőjű fejjel rendelkező ventilátor motorja 35 W teljesítményre képes, ami egy ekkora ventilátor esetében bőven elegendő.

A ventilátor váza krómozott, így nem kell attól tartanod, hogy darabjaira esik, ha esetleg fellöknéd - bár széles talpa igen stabil állást biztosít számára. Fényes, ezüstös felülete miatt szinte bármelyik otthonban jól mutat. Az ujjlenyomatok gyorsan meglátszanak rajta, tisztítása viszont nem igényel speciális eszközt - egy kis áttörléssel ismét ragyogóvá varázsolhatod.

Ára: 7590 forint.*

Egy aprócska darab: Solac VT 8840

Kicsi a bors, de erős - így lehetne a legjobban jellemezni a Solac ventilátorát, mely mindössze 40 centiméter magas, csupán 7,5 W-os teljesítménnyel és két sebességfokozattal rendelkezik, mégis kitűnően képes gondoskodni a hűs szellőről. Kis mérete és teljesítménye miatt ne várd tőle, hogy az egész szoba levegőjét átforgassa, az irodában viszont - klíma hiányában - nagy hasznát veheted a forró napokon.
Elhelyezheted a lábadnál, de akár az asztalon is, hálózatról és akkumulátorról ugyanis egyaránt működtethető - ez utóbbi üzemideje öt óra. Akkumulátoros használat esetén a vezetéket a beépített vezetéktartóban tárolhatod. Összeszerelve kapható az üzletekben, ha viszont tisztítani szeretnéd, a lapátokat védő rácsot könnyedén eltávolíthatod.

Ára: 5990 forint.*

Egy igazán modern ventilátor: Fagor CA60

Az új generációs ventilátorok tagja a Fagor toronyventilátora, mely formájában és részben működésében is a hagyományos, lapátokkal rendelkező ventilátorok és a klímaberendezések tulajdonságait ötvözi.
A toronyforma azonban nem csak mutatóssá, de praktikusabbá is teszi a Fagor termékét: a ventilátor helyigénye jóval kisebb, mint a hagyományos darabok esetében. Emellett biztonságosabb működést is tesz lehetővé, hiszen a lapátok mélyen a készülékben, sűrű rács mögött kapnak helyet, melyekhez lehetetlen ujjal hozzáérni.
A toronyventilátorok jelentősen nagyobb teljesítményre képesek, mint a hagyományos típusok, bár tény, hogy áruk nagyrészt éppen a teljesítmény függvénye.

A Fagor terméke 55 W teljesítménnyel rendelkezik, három fokozatban működtethető, ráadásul távirányító is tartozik hozzá a kényelmes használat érdekében. A beépített ionizátornak köszönhetően ráadásul a helyiség levegőjének optimális iontartalmáról is képes gondoskodni.

Ára: 9990 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű ár.

Ezt is szeretjük