3 jel, ami arra utal, hogy hizlal az otthonod
Életed egyik legfontosabb színtere sok mindent meghatároz, és nemcsak a hangulatodra, de a súlyodra is hatással lehet. Ismerd fel a jeleket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy hol és milyen körülmények között telnek napjaid, sok dolgot meghatároz az életedben. Ugyanazt a lakást teljesen különbözően rendezné be egy aktív, sportos életet élő lakó, és másként egy olyan, aki szereti a kényelmet és a lustálkodást.

Sok dolgot talán nem is tudatosan alakítottál úgy a lakásodban, ahogy az ma kinéz, esetleg bizonyos szokásokhoz vagy mélyre elásott érzelmekhez alkalmazkodott idővel az otthonod, ami így aztán felerősítette, illetve szenvedéllyé vagy éppen rutinná duzzasztotta a hóbortokat. Ezért lehet az is, hogy a lakásod jócskán hozzájárulhat a túlsúlyod kialakulásához.

Több helyen tartasz ételt

A konyhában, a hűtőszekrényben vagy a kamrában természetes, ha vannak felhalmozott élelmiszer-tartalékaid, és az sem különös, ha a nappaliban vagy az étkezőasztalon áll egy gyümölcskosár, amiből te is eszegethetsz napközben, vagy megkínálhatod a váratlan vendégeidet.

De nézz szét egy kicsit jobban a lakásban, hány helyen tartasz nassolnivalót.

Ha a kanapé mellett, a dohányzóasztalon gyakran van valami rágcsa, amit tévézés közben nassolhatsz, vagy az ágy melletti éjjeliszekrény fiókjában is tartasz egy kevés dugicsokoládét, akkor az otthonod több pontja is szinte ösztönöz arra, hogy harapj valamit az étkezések között.

A mechanikus, figyelem nélküli evés hamar rutinná válik, a felesleges kalóriák pedig rövid időn belül nyomot hagynak a csípődön.

Nézz szét a lakásban, és egy papíron rajzold be azokat a pontokat, amelyek kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy ott enni lehessen. Egy egészséges otthonban egyetlen ilyen hely lehet, ez pedig az étkezőasztal. Ha meg akarsz szabadulni a túlsúlytól, akkor a nassolósarkokat fel kell számolnod.

Mindig a piros kanapén vagy piros szobában eszel

Bizonyos színek, mint amilyen a piros vagy a sárga, arra ösztönözhetnek, hogy hirtelen felindulásból, a józan eszed helyett az ösztöneidre hallgatva, mérlegelés nélkül cselekedj, és bár ezt a hatást a legtöbb élethelyzetben képes lehetsz kontrollálni, az olyan, látszólag kevésbé súlyos következményekkel járó cselekvéseknél, mint a nassolás, a hizlaló színek hatására hajlamosabb lehetsz bűnbe esni.

Az ilyen karakteres színek ráadásul a vérnyomásodra és kedélyállapotodra is hatnak, felfokozottabb, tettrekészebb hangulatban leszel a hatásukra, és ha a felszabaduló energiákat nem tudod másképp levezetni, nagyobb valószínűséggel nyúlsz pusztán unalomból egy tábla csokoládé után.

Ha szeretnéd megtudni, melyek azok a színek a lakásban, melyek evésre és nassolásra sarkallnak, kattints ide.

Átszállnak az illatok

Különösen a társasházi otthonok esetében jelent problémát, hogy bizonyos lakások úgy helyezkednek el egymáshoz képest, hogy a készülő ebéd vagy vacsora illata óhatatlanul is átszáll a szomszédból.

A szalonnás rántotta, a rántott hús vagy a töltött káposzta illata pedig azonnal stimulálni kezdi az érzékeidet, és rögtön meg is éhezel - ezt használják ki a látványpékségek is.

Lehet, hogy az illat nem annyira erős, hogy tudatosuljon benned, mit érzel, az agyad mégis követelni kezdi a finomságot, vagy, bár abban a pillanatban még ellen tudsz állni a csábításnak, az inger továbbra is benned motoszkál, és előbb-utóbb a hűtőszekrény előtt ácsorogva találod magad.

A megoldás az lehet, ha nem költözöl egy bájos nagymama mellé, aki mindennap meggyes pitét süt, vagy igyekszel minél gyorsabban megszüntetni az ételszagot a lakásban, a rád törő éhséghullámokat pedig egy pohár citromos vízzel hallgattathatod el.

Ezt is szeretjük