3 hizlaló szín a lakásban, ami a tudatalattidra hat
Ha túlevéses problémáid vannak
Míg bizonyos színek energiával töltenek fel, néhány evésre késztet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színes lakás jókedvre hangol, egy-egy árnyalat pedig akár a helyiség egész jellegét is megváltoztatja.

A sárga szín a megfigyelések szerint evésre sarkall

Ha viszont hajlamos vagy a túlsúlyra, néhány színt jobb, ha messze elkerülsz, ezek ugyanis olyan légkört teremtenek, amelyben még nehezebb betartani egy diéta szabályait, vagy egészen egyszerűen csak bezárni a bonbonosdobozt.

Evésre sarkall - a sárga

A sárga egy nagyon erős energiájú, vibráló, életteli szín. Ha sárga dolgok vesznek körül, az rád is serkentőleg hat, feltöltődsz energiával, tettre kész vagy akár nyugtalan lehetsz.

A sárga szín az emésztést is befolyásolja - azoknak, akik étvágytalansággal küzdenek, vagy nehezen bírják rávenni a gyereket az evésre, remek választás lehet a konyhába. Ha azonban súlyproblémáid vannak, lehetőleg kerüld a sárga szín használatát, mert még nehezebb lesz letenni a kanalat, illetve ellenállni annak, hogy kinyisd a hűtő ajtaját.

Lehetőleg a lakás más helyiségeiben se használd a sárga színt, ha valamilyen rágcsálnivalót is tartasz a szobában.

Ott, ahol aktív tevékenységet végzel, inspiráló lehet a sárga, ám ha a nappalit többnyire csak olvasgatásra vagy tévénézésre használod, ennek a színnek a hatására sokkal hajlamosabb leszel majd ezeket a tevékenységet nassolással kiegészíteni.

Az energiák ugyanis itt is befolyással vannak rád, és ha nem vezeted le őket valamilyen aktív tevékenységgel, akkor unaloműzőként automatikusan egy kis rágcsálnivaló után nézel - ez pedig hamarosan nyomot hagy a csípőd vonalán.

Vérbőség a gyomorban - a vörös

A vörös szintén egy nagyon erős érzelmeket sugárzó szín - hajlamossá tesz a szélsőséges indulatokra, megemeli a vérnyomást és az adrenalintermelést, hatására könnyebben hozol hirtelen döntéseket, valamint jobban hallgatsz az ösztöneidre. A piros élénk árnyalata mellett könnyebben engedsz a csábításnak is, szívesebben kényezteted magad, több eséllyel hódolsz a szenvedélyeidnek, ha ez a szín vesz körül. Egy vörös színű szobában nemcsak a krémes-cukros falatoknak állsz nehezebben ellen, de annak is nagyobb a valószínűsége, hogy hirtelen farkaséhség tör rád.

Ennek hátterében az áll, hogy a felfokozott fizikai állapotban, amit a vörös szín vált ki, a gyomrod azt az üzenetet küldi az agyadnak, hogy utánpótlásra lesz szükség - ám a vészhelyzet vagy szerelmi csata, amire a tested készül, sokszor elmarad, és az estét csak egy forró fürdő és egy doboz jégkrém tölti be. Az állandó izgalom és az adrenalinlöketek hatására azonban a tested hamarosan újabb adag cukrot kér, hogy szükség esetén azonnal izmokat mozgató energiává alakíthassa azt - a falásrohamnak pedig egy vörös uralta miliőben, ahol az ösztönöké és féktelenségé a főszerep, még nehezebb ellenállni.

A vörös üzenete: hallgass az ösztöneidre!
Az arany üzenete: élj a pillanatnak!

Az evés élvezete - az arany

Az arany ősidőktől fogva a bőség, a gazdagság, a pompa, valamint az élet élvezetének a színe. A csillogó fém nem hiányozhatott az ókori lakomákról, ahol a holnappal nem törődve hódoltak a test örömeinek, emellett a modern lakberendezésben is egyre gyakrabban kap szerepet. Az arany azt üzeni, élj a pillanatnak, engedj a kísértésnek, továbbá ne tagadj meg magadtól semmit, ami jólesik. Ugyanakkor nem árt szem előtt tartani, hogy az élvezet és az egészség nem járnak mindig kéz a kézben. Bár nem kell minden finom falatról lemondanod, ha szeretnéd megőrizni karcsú vonalaidat, illetve elkerülni az elhízással járó betegségeket, tudnod kell megálljt parancsolni önmagadnak.

Az arany szín hajlamosabbá tehet a túlevésre, amikor tulajdonképpen már nem is kívánod az ételt, de tested még tovább, a végletekig hajszolja az örömforrást, és addig eszegeted a bonbont vagy éppen a sült húst, amíg teljesen meg nem csömörlesz tőle. Ha nehezen hagyod abba az evést, vagy hajlamos vagy nassolással elűzni az unalmat, semmiképpen ne használd az arany színt a lakásban.

Ezt is szeretjük