Gyönyörű vintage karácsonyi dekoráció házilag: egyszerű, mégis mutatós

Pillanatok alatt elkészítheted ezt a vintage hangulatú, mégis modern karácsonyi dekorációt.

Vintage hangulatú karácsonyi dekoráció
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mutatunk egy csodaszép karácsonyi dekorációs ötletet, ami ajándéknak is tökéletes lehet, ha a boltban vásárolt holmik helyett szívesebben készítenél saját kezűleg valamit szeretteidnek. Így átélheted azt a semmihez sem fogható, csodás érzést is, amit az alkotás nyújthat. Ráadásként pedig az örömöd minden bizonnyal a környezetre is átragad.

Vasárnap a második gyertyát is meggyújthatod, vagyis visszavonhatatlanul kezdetét vette a karácsonyi nyüzsgés: szerencsére még nem késő átgondolni, hogy kinek mit ajándékozz, és hogyan varázsold igazán ünnepivé a lakás minden szegletét. Egyre többen választják az üzleteket elárasztó tömeg helyett az otthon melegét, és maguk készítenek ajándékot vagy különleges, ünnepi dekorációt.

Van élet a klasszikus adventi koszorún kívül is

Ezúttal egy vintage hangulatú, mégis modern karácsonyi díszítést ajánlunk, amit gyorsan elkészíthetsz.

Amire szükséged lesz:

  • 4 darab raklaplécre,
  • univerzális festékre vagy Bondex Vintage Effect festékre,
  • Bondex Metal Effectre vagy Patina Effect Waxra,
  • kalapácsra,
  • szögekre,
  • ecsetre, rongyra,
  • tetszőleges dekorációs elemekre, fenyőágakra,
  • ragasztópisztolyra,
  • festéknyitóra, keverőpálcára.

A léceket vágd méretre, csiszold meg, és portalanítsd a felületüket. Ezután egy rétegben vidd fel a festéket, hogy a fa erezete még látható maradjon. Vintage Effect festék esetén az ecsettel való felhordás után rögtön töröld vissza a felületet a felesleges festék eltávolítása céljából.

A cikk az ajánló után folytatódik

A festék megszáradása után egy puha rongy segítségével vékony rétegben dolgozd el a waxot a felületen, ez fogja az igazi vintage hangulatot kölcsönözni a fának, valamint tartóssá és vízlepergetővé is varázsolja a felületet.

Miután a wax is megszáradt, összeállíthatod az alapkeretet: a sarkokban két-két szöggel rögzítsd a léceket. Ezután következik a dekoráció központi eleme, mely tetszőleges lehet - Csorba Anita ezúttal egy szalmaőzet választott, amit ragasztópisztollyal illesztett a keretbe. Majd a fenyőágakat is rögzítsd ragasztópisztollyal, amihez használhatsz valódi vagy műfenyőt is.

Végezetül, hogy igazán karácsonyi legyen a végeredmény, a sarkokba csillogó gömböket, a faágakra pedig díszeket ragaszthatsz. A hangulatot egy meleg fényű LED-sorral koronázhatod meg. 

Ez az alapkeret azért is nagyszerű megoldás, mert a dekorációt akár szezonálisan cserélheted benne az évszaknak és ünnepnek megfelelően.

Ha szeretnéd lépésről lépésre megnézni, hogyan készítheted el a karácsonyi dekorációt, az alábbi videón megteheted:

Ezt is szeretjük