Illatos karácsonyi girland narancshéjból: ilyen szép díszeket készíthetsz
Pofonegyszerű elkészíteni, és sokkal jobb helye van a lakásban, mint a szemetesben!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A narancs héját is érdemes hasznosítani, mert csodaszép dekorációs elemeket készíthetsz belőle. Ehhez a karácsonyi girlandhoz például nem kell más, csak narancshéj, süteménykiszúró, madzag és rajzszög.

Komolyabb erőfeszítés nélkül is elkészítheted, ráadásul pár száz forintból megúszhatod hozzá az eszközöket. Utána már csak azt kell eldöntened, a karácsonyfára vagy a lakás valamelyik pontjára szeretnéd felaggatni.

A narancsszárítás művészete

Mindenekelőtt készítsd elő a fő alapanyagot, a narancsot, melynek ezúttal csak a héjára lesz szükséged, de azt is eláruljuk, hogyan száríthatod meg a gyümölcsöt teljes egészében. Első lépésben vágd a narancsokat széles körökre, majd helyezd őket sütőrácsra. Melegítsd elő a sütőt 120 fokra. Szárítsd a szeleteket nagyjából két órán keresztül úgy, hogy időnként azért rájuk nézel, és megforgatod őket. Így nem égnek meg, illetve nem ragadnak a rácsra. Az elkészült szeleteket akár önmagukban is ráakaszthatod a karácsonyfára.

Csillagkiszúróval készült girland.
Csillagkiszúróval készült girland.

Karácsonyi girland narancshéjból

Amire szükséged lesz:

  • narancshéj - a mandarinhéj is jó, azt sokszor könnyebb átszúrni -,
  • csillag vagy bármilyen tetszőleges formájú, apróbb süteménykiszúró,
  • madzag,
  • rajzszög vagy fapálcika a héj átszúrásához.

Az elkészítéshez először hámozd meg a gyümölcsöket, majd szaggasd ki a formákat. Ezután szúrj lyukakat a csillagokba. Ügyelj rá, hogy ne szárítsd túl a héjdarabokat, nehogy eltörjenek! Szobahőmérsékleten szárítsd a csillagokat két napig, vagy sütőben, a legalacsonyabb fokozaton is megteheted ezt. Ha elkészültél, fűzd át a fonalat a díszeken, és aggasd fel a számodra legideálisabb helyen!

Ha vékony szeletekre vágod a narancsot, és úgy szárítod ki, akkor sokáig illatozik majd a girlandod.
Ha vékony szeletekre vágod a narancsot, és úgy szárítod ki, akkor sokáig illatozik majd a girlandod.

Forrás, fotók: Pinterest/Handmade orange peel garland, Women in the Real Life, Comfykittea, This Healthy Table

Blog.hu ajánló