Illatos karácsonyi girland narancshéjból: ilyen szép díszeket készíthetsz
Pofonegyszerű elkészíteni, és sokkal jobb helye van a lakásban, mint a szemetesben!


- Elképesztően sikkes formában tért vissza a ’60-as évek sminktrendje: a dupla tusvonal idén így divatos »
- Johnny Depp 21 éves lánya a tökéletes Chanel-lány: frufruval még bájosabb Lily-Rose »
- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A narancs héját is érdemes hasznosítani, mert csodaszép dekorációs elemeket készíthetsz belőle. Ehhez a karácsonyi girlandhoz például nem kell más, csak narancshéj, süteménykiszúró, madzag és rajzszög.
Komolyabb erőfeszítés nélkül is elkészítheted, ráadásul pár száz forintból megúszhatod hozzá az eszközöket. Utána már csak azt kell eldöntened, a karácsonyfára vagy a lakás valamelyik pontjára szeretnéd felaggatni.
A narancsszárítás művészete
Mindenekelőtt készítsd elő a fő alapanyagot, a narancsot, melynek ezúttal csak a héjára lesz szükséged, de azt is eláruljuk, hogyan száríthatod meg a gyümölcsöt teljes egészében. Első lépésben vágd a narancsokat széles körökre, majd helyezd őket sütőrácsra. Melegítsd elő a sütőt 120 fokra. Szárítsd a szeleteket nagyjából két órán keresztül úgy, hogy időnként azért rájuk nézel, és megforgatod őket. Így nem égnek meg, illetve nem ragadnak a rácsra. Az elkészült szeleteket akár önmagukban is ráakaszthatod a karácsonyfára.

Karácsonyi girland narancshéjból
Amire szükséged lesz:
- narancshéj - a mandarinhéj is jó, azt sokszor könnyebb átszúrni -,
- csillag vagy bármilyen tetszőleges formájú, apróbb süteménykiszúró,
- madzag,
- rajzszög vagy fapálcika a héj átszúrásához.
Az elkészítéshez először hámozd meg a gyümölcsöket, majd szaggasd ki a formákat. Ezután szúrj lyukakat a csillagokba. Ügyelj rá, hogy ne szárítsd túl a héjdarabokat, nehogy eltörjenek! Szobahőmérsékleten szárítsd a csillagokat két napig, vagy sütőben, a legalacsonyabb fokozaton is megteheted ezt. Ha elkészültél, fűzd át a fonalat a díszeken, és aggasd fel a számodra legideálisabb helyen!

Forrás, fotók: Pinterest/Handmade orange peel garland, Women in the Real Life, Comfykittea, This Healthy Table
OLVASD EL EZT IS!

- illóolaj
- narancs
Ne dobd ki a narancs héját! Készíts belőle finom illóolajat!

- skandináv
- karácsonyi dekoráció