5 tökéletes meglepetés a kollégáknak

Ajándékot választani még szeretteidnek sem könnyű, nemhogy olyan embernek, akit alig ismersz. Most segítünk!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Napjainkban a legtöbb munkahelyen ajándékozással egybekötött karácsonyi buli zárja az évet, amelyet az általános iskolából ismert névhúzás előz meg.

A sors által kiválasztott kollégának azonban nem mindig egyszerű ajándékot venni - legfőképpen akkor nem, ha a viszonyotok igen felületes. Ha nem akarsz sem túl intim, sem túl egyszerű tucatajándékot adni, de sokat sem költenél a dologra, akkor van néhány ötletünk!

Masszázsbérlet

Bár a masszázs könnyen elérhető szolgáltatás, kevés ember engedi meg magának ezt a hétköznapi luxust. Ezért kiváló meglepetés lehet, ha kollégádat befizeted egy kezelésre, melyről ajándékutalványt állítanak ki, amit bármikor felhasználhat. Pénztárcádtól és a közösen meghatározott összegtől függően választhatsz kezelést, mely testi-lelki felfrissülést hoz munkatársadnak - amivel elképzelhető, hogy még te is jól jársz.

Színházjegy, koncertjegy 

A színházat sokan szeretik, ám a legtöbbször időhiányra vagy a borsos jegyárakra hivatkozva nem választják a szórakozás ezen formáját. Ha munkatársadról tudod, hogy szereti az irodalmat, a színházat, vagy valamelyik együttesért rajong, akkor biztosan örülni fog egy belépőnek.

Ez az ajándék kicsit magasabb árkategóriába tartozik, de biztos, hogy nagy sikered lesz vele. Csak arra kell vigyáznod, hogy a hatvan éves kollégádnak ne egy modern táncművészeti előadást válassz, fiatalabb esetében pedig ne az Operába szóljon a jegy - bár ízlések és pofonok.

Egészségmegőrző irodai eszközök

Az egész napos ülőmunka a számítógép előtt nem túl egészséges, ezért sok irodai dolgozó szenved hát- és ízületi panaszoktól. Ha a te munkatársad is veszélyeztetett, könnyítsd meg munkáját különböző ergonomikus munkaeszközökkel, például csuklótámaszos egérpaddal vagy billentyű-alátéttel. Kényelmes ülést és helyes testtartást biztosítanak azok a levegővel felfújt gumi-ülőpárnák, amelyek különböző méretben és fajtában kaphatóak. Bármely székre ráhelyezhetőek, és mivel folyamatosan egyensúlyozni kell rajtuk, nem merevednek meg az izmok.

Lakberendezési tárgyak

Rizikós ajándéktípus, hiszen viszonylag jól kell ismerned a kollégád ízlését és lakását ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő darabot. Az illatos, szép gyertyákat azonban a legtöbben kedvelik, egy különleges darab pedig - például kovácsoltvas tartón - szinte minden lakásba illik. Egy szép bortartó is mindenhol jól mutat, nem beszélve a borhoz szükséges kellékekről - persze ezek inkább férfikollégáknak ajánlottak. Kicsit közhelyesen hathat, de hasznos ajándék lehet a képkeret vagy egy szép kép is.

Ami mindig beválik: a könyv

Bár kicsit elcsépelt, nagyon értékes ajándék, ráadásul könnyű személyre szabottan választani. A legtöbb embernek van hobbija, ezért kereshetsz azzal kapcsolatos kiadványt is. Ha pedig ismered a kedvenc szerzőjét, még könnyebb az ajándékozás, de, ha kicsit több időd van, antikváriumban is kutakodhatsz egy-egy különleges darab után.

Nagyon hasznos ajándék lehet továbbá egy idegen nyelvű könyv, például a kedvenc regénye idegen nyelvű fordításban. Emellett kedves ajándék lehet egy szép illusztrációkkal ellátott, idézeteket vagy aforizmákat tartalmazó könyv is.

Amit inkább ne!

A kozmetikai szerek munkahelyen tabunak számítanak, így kerüld a parfümöt, a kozmetikai csomagot, mert elég félreérthető, bármilyen luxusmárkához tartozik is.

Ha nem vagy benne biztos, hogy kollégád gyűjtögető típus, akkor ne vásárolj neki porfogó tárgyakat, úgymint kabalafigurákat, szerencsehozó Buddhát, elefántot, szép, de használhatatlan üveg- vagy könyvtámasztékot.

Ha nem tudtál választani, íme öt kérdés, amelynek a megválaszolásával eljuthatsz a megfelelő ajándékhoz.
  • Van-e valamilyen hobbija, mivel foglalkozik a munkáján kívül?
  • Került-e mostanában új élethelyzetbe, például költözött-e mostanában, nem talált-e új kapcsolatra?
  • Mi az, amit gyakran kölcsönkér?
  • Mondta-e mostanában, hogy valamit kinézett, de valamiért elállt a vásárlástól?
  • Mi a csillagjegye? »
Ezt is szeretjük