8 álomszép, adventi dekor a természet kincseiből: egyszerűek, mégis látványosak

Sokszor csak egy kis ragasztóra és az erdőben talált kincsekre van szükség a tökéletes karácsonyi dekorációhoz.

Természetes díszek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi dekoráció legalább annyira hozzátartozik az ünnephez, mint a bejgli, a sokszor látott filmek és a karácsonyfa. Egy szépen feldíszített otthon már az advent idején olyan hangulatot ad, ami segít felkészülni a szeretet ünnepére.

Gyakran már októberben lehet találkozni a karácsonyi dekorációkkal a boltokban, ám ahhoz, hogy igazán gyönyörű legyen a lakás kívül-belül, nem szükséges felkeresni az üzleteket. A természet kincseivel is csodálatos ünnepi hangulat teremthető.

A tobozok és ágak jól mutatnak a lakásban is

A természetes anyagokból készített adventi dekorációknak több előnyük is van: nemcsak szépek, hanem olcsók is, hiszen az egy-egy séta alkalmával összegyűjtött kincsek ingyen vannak, a ragasztó vagy a fonal pedig nem kerül sokba, így nem kell több ezer forintot ott hagyni a boltokban. Ráadásul ezeket a díszeket bárki a saját ízlése szerint formálhatja, ami még kedvesebb, személyesebb és melegebb hangulatúvá varázsolja az otthont. A látványos díszeket akár gyerekek közreműködésével is el lehet készíteni, számukra is emlékezetes program lesz. 

(Képek forrása: Pinterest, borítókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük