Gyönyörű, bohém függő virágtartó: így készítheted el akár otthon is
Ehhez a függő virágtartóhoz csak egy kötél kell, és egy kis szabadidő.

viragtarto-9
beauty and style
Top olvasott cikkek

A makramé csomózással készített textildíszítés, amellyel számtalan szebbnél szebb dísztárgy gyártható - például falmelegítők, fali díszek vagy akár ékszerek is. És ezzel a technikával készülnek a legmutatósabb virágtartók.

A csomózással technikaórán sokan megismerkedhettek az általános iskolában. Erre a módszerre lesz szükség az alábbi virágtartókhoz is, melyek mindössze két alapcsomó segítségével elkészíthetőek.

Függő virágtartók házilag

A spirálcsomóhoz legalább 4 szál kell, ebből csak a szélső kettő mozog. A jobb oldalit át kell vetni a két középső fölött, a baloldalit pedig alatta, és csomóra kötni a lenti videón látható módon.

Fontos, hogy mindig ugyanaz a szál kerüljön alulra, és ugyanaz fölülre, mert ez indítja be az elfordulást. Amelyik szál alulra kerül, abba az irányba fog fordulni a csavar. Lapos csomózáshoz ugyanez a kötözés használható, azonban ekkor hol az egyik, hol a másik szál van fölül - ez tartja egyenesen a csomókat.

Egy átlagos virágtartóhoz 8 szál, nagyjából 5 méter hosszú gyapjú zsinórra lesz szükség. A legideálisabb, ha legalább 3 miliméter vastag kötelet használsz. A szálakat fektesd egymásra, majd a közepüknél hatsd őket félbe, és készíts egy hurkot. Így végül 16 mozgatható kötelet kapsz - 4-4 szálból készül majd a virágtartó 4 oldala.

A fenti videó végigvezet az egész virágtartó elkészítésének a folyamatán, amely pár óránál többet nem vesz igénybe. Ezzel az egyszerű módszerrel az alábbi gyönyörű virágtartók bármelyikét könnyedén elkészítheted, és akár szuper, saját készítésű karácsonyi ajándékkal is meglepheted a szeretteidet.

Ezt is szeretjük