Hogyan kell szép masnit kötni az ajándékdoboz köré? - Íme a trükk lépésről lépésre
Így köss szép masnit!

GettyImages-1175600886
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyi ajándékok kitalálása, majd megvétele nagy lépés és siker. Ezután viszont hátravan, ami sokaknak okozhat fejtörést: a szép csomagolás elkészítése.

Ilyenkor nyúl az ember a legegyszerűbb megoldáshoz: berakja a meglepetést egy ajándéktáskába, és hátradől. Viszont egy szép masni kötése meglepően magasabb szintre emeli az ajándékcsomagolást.

Hogyan kell szép masnit kötni az ajándékdoboz köré? 

Az ünnepi masni megkötéséhez csak szalagra és egy ollóra van szükség. Göngyöld ki a szalagot egy sima felületre, és vágd le az ajándékdoboz hosszának hatszorosát.

GettyImages-1278318916
Fotó: Iryna Veklich / Getty Images Hungary

Helyezd az ajándékdobozt a szalag közepére. Fogd meg a szalag mindkét végét, és emeld a doboz közepéhez. A következő lépés kissé trükkös: tekerd a szalag két végét egymás köré egyszer a doboz közepénél, aztán vidd a végeket a felszalagozatlan oldalakhoz.

Aztán fordítsd meg a dobozt, így a csavart szalag alulra kerül. Vidd a szalag szabad végeit a doboz jelenleg fenti részének a közepéhez, és köss egy hurkot közel a doboz felszínéhez. Ezen a ponton elvileg a szalag a doboz mind a négy oldalánál át van kötve.

A szalag szabad végeivel készíts „nyuszifül” hurkot, a cipőfűző kötéshez hasonlóan, mind a két végre. Egy-egy szalagvéggel mindkét kezedben rakd keresztbe a bal hurkot a jobb hurok tetején. Tekerd a bal hurkot a jobb hurok köré, majd húzd át a hurkon található lyukon. Húzd szorosra, hogy kidolgozd a masnit, és a hurkokat húzd úgy, hogy egyenlő méretűek legyenek.

A 10 legkülönlegesebb gasztroajándék, aminek mindenki szívből örül

A gasztronómia szerelmeseinél hatalmas sikert fogsz aratni.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük