Villámgyors karácsonyfa szalvétából az ünnepi asztalra: olló sem kell hozzá
Szalvétából seperc alatt kedves díszt varázsolhatsz az ünnepi asztalra.

GettyImages-1275175055
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsonykor a családi összejövetelek egyik főszereplője az étkezőasztal, még a legkisebb, meghitt ünnepnél is. A teríték az ételekhez hasonlóan ünnepélyes, ilyenkor a legtöbben előrukkolnak valami asztaldísszel, előveszik az ilyen alkalmakra tartogatott étkészletet, az előző évben gondosan elcsomagolt terítőt.

Az asztal dekorálásának egyik legegyszerűbb módja a szép szalvéta, amiből nagyon könnyen, pillanatok alatt karácsonyfa hajtogatható. Olyan változatot mutatunk, amit az utolsó pillanatban is villámgyorsan kivitelezhetsz, még olló sem kell hozzá.

Villámgyors fenyőfa szalvétából

A kedves kis karácsonyfák elkészítéséhez mindössze megfelelő mennyiségű szalvétára lesz szükséged, ezek lehetnek vászonból, amivel a környezetet is óvod, de papírból is, ennél a vastagabb anyagúakból lehet mutatósabbat hajtogatni. A tetszetős eredmény érdekében érdemes kísérletezgetni, a faforma talán az egyszínű szalvéta esetében érvényesül leginkább.

GettyImages-637237450
Fotó: Redphotographer / Getty Images Hungary

A projekt négyzetformából indul, amit 90 fokkal fogass el magad előtt, méghozzá úgy, hogy a hozzád közelebb eső csücske nyitott legyen, az egyes rétegeket külön is meg tudd fogni! Ezután ragadd meg a legfelső réteget, majd hajtsd fel, de ne teljesen, a csücsök kicsivel a csúcs alatt végződjön!

Ezt ismételd meg a további három réteggel is, ügyelve az egyenletességre! Ha ezzel megvagy, fordítsd át óvatosan az egészet, hajtsd a bal oldalt a jobb szélhez, majd a jobbat a balhoz is! Fordítsd vissza a szalvétát, ami eddig az alja volt, most a teteje legyen! Fogd meg a legfelső réteget, és hajtsd fel, ez lesz a fád csúcsa. Az alatta lévőt szintén hajtsd fel, gyömöszöld be a másik alá! Összesen ötször végezd el a műveletet, és kész is van a karácsonyfa!

A cikk az ajánló után folytatódik

Amennyiben tovább díszítenéd, masnit is tehetsz a tetejére, ahogyan az a videóban is látható. Az evőeszközöket bebújtathatod a szalvétafenyő belsejébe, mintha azok alkotnák a törzsét. A család biztosan értékeli majd a kedves díszt.

Néhány mozdulattal álomszép szalvéták a karácsonyi terítékhez: mutatjuk a legjobbakat

A szalvétából nem csak karácsonyfát hajtogathatsz, többek között masni és csillag is készülhet belőle. További szuper ötleteket mutatunk, amikkel garantáltan feldobhatod az ünnepi asztalt.

(Képek forrása: Getty Images.)

Ezt is szeretjük