Őrülten egyszerű, és roppant mutatós: a só-liszt gyurmából elképesztő díszeket készíthetsz
A legegyszerűbb saját készítésű dekorációhoz sóra, lisztre és egy kevés olajra lesz szükséged.

só liszt gyurma dísz karácsony cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorodból lehet, hogy te is emlékszel, milyen jó volt só-liszt gyurmából szobrászkodni. A kész művek pár nap alatt szobahőmérsékleten kiszáradtak, és egész hosszú időn át tartották alakjukat.

Ha a massza elkészítésénél is segédkeztél, lehet, hogy még mindig tudod: a lényeg az arányokon van, amit anyukáink leginkább érzésre lőttek be, nem pedig pontos méricskélés alapján. 

A tökéletes recept

Ha valaki kezdő gyurmázó, annak segítséget nyújthat egy konkrét recept, egy alkalom után viszont biztos, hogy a kisujjadból rázod ki a mennyiségeket. A gyerekek is nagyon élvezik az alkotást, ha azonban szívesen kézműveskedsz, egy kis koncentrálással és kreativitással meseszép díszeket is készíthetsz.

Hobbiboltokban kapható nyomdákkal, de egy sima hurkapálcával is berajzolhatod a mintákat. Egy egyszínű lakk remek konzerválóként funkcionál: miután kész vagy a díszítéssel, egy fényes spray-vel fújd át a kreációt! Ahhoz, hogy ragyogóan fehér árnyalatú legyen az alkotás, egy kevés fehér akrilfestéket keverj a masszához, és máris olyan színű lesz, mint a hó! 

A képek forrása: Pinterest.

A cikk az ajánló után folytatódik

Színezés természetesen

Ha nincs kedved az aprólékos dekorálással molyolni, természetes, a konyhában megtalálható színezékekkel kölcsönözhetsz különleges megjelenést a gyurmának. A pirospaprika élénk piros, míg a curry sárgás színt kölcsönöz a fehér masszának, a kakaótól pedig natúr, barna árnyalatot kapnak az alkotások. 

Papír hópehely

Ehhez a díszhez szintén nincs szükség sokezres bevásárlásra a hobbiboltban: fehér színű papírra és egy jól vágó ollóra lesz szükséged!

Ezt is szeretjük