Papírtörlő-guriga és egy kis ragasztó - Csillogó, mindig égő gyertyát készíthetsz belőle
Az egész nem kerül többe, mint egy igazi gyertya, és ez tovább is tart!

ragasztópisztoly karácsony diy
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs is hangulatosabb annál, mint egy sötét, téli estén gyújtani néhány mécsest, és ledőlni a kanapéra olvasni egy kicsit, vagy nézni valami jó filmet a tévében. Nem teljes a nyugalom viszont, ha igazi gyertyát gyújtottál, mi van, ha lefolyik a viasz, fellöki a macska, vagy lángra kap a függöny?

Ezeknek a félelmeknek ezennel búcsút inthetsz: a LED-es mécsesek felhasználásával készülő gyertyák anélkül ragyogják be a lakást, hogy balesetveszélyesek lennének.

Gyertya papírgurigából

A mécsest hobbi- vagy lakberendezési boltokban szerezheted be: egy hatos pakk körülbelül 1000 forintba kerül, ezen kívül pedig folyékony ragasztóra és némi festékre vagy festékspray-re lesz szükséged. A legjobb, ha ragasztópisztolyt használsz, ennek hiányában más folyékony ragasztó is megteszi. A gyertya színének inkább valamilyen egyszerű, visszafogott árnyalatot válassz, a halvány csillogás viszont különösen jól mutat. 

Nem varázslat: egy kis kreativitással meseszép dísz készülhet a csúnya papírgurigákból.
Nem varázslat: egy kis kreativitással meseszép dísz készülhet a csúnya papírgurigákból.

Az egész projekt elkészítése nem vesz igénybe egy óránál többet, de természetesen az utólagos dekorálással annyit foglalkozol, amennyit csak kedved van rászánni. Téli termésekkel, fenyőágakkal ölelheted körbe a kész gyertyakompozíciót. 

Elkészítése

Az üres gurigáról, amilyen hatékonyan csak tudod, szedd le a papírfoszlányokat is, majd próbáld bele a mécsest. Ha túl tágas a lyuk, cellux segítségével applikáld bele az égőt, vagy tömd ki vattával, papírzsepivel, hogy ne csússzon bele. Miután ezzel is megvagy, jöhet a viaszimitáció: a ragasztóval, érzésre, kreálj lefolyt viaszt a guriga tetejére!

Amikor megszáradt, fújd vagy fesd le az egészet a kiválasztott színre, majd, amíg a festék szárad, megalkothatod magát a gyertyatartót: találd ki a kompozíciót, hogyan szeretnéd elrendezni a gyertyákat, milyen egyéb díszeket teszel közéjük, és megtervezheted azt is, hova kerüljön majd a kész alkotás. A legegyszerűbb, ha egy papírtálcát vagy tányért használsz alapnak: így az egészet egyben tudod majd mozgatni, de az alátétet is színezd olyanra, mint a gyertyákat, hogy ne üssön el tőlük.

Akár különböző méretűre is vághatod a gurigákat, hogy még egyedibb legyen az összhatás. Végül rögzítsd a kész gyertyákat a tálra, helyezd el a mécseseket, magadat pedig kényelembe: emellett a dísz mellett nyugodtan el is pilledhetsz, nem fogsz füstszagra ébredni, és lefolyt viaszt sem kell vakargatnod majd az ablakpárkányról!

További inspirációk

Belejöttél az alkotásba? Ezeket a díszeket gyorsan elkészítheted, mégis bámulatosan szépen mutatnak, és karácsonyi hangulatot visznek otthonodba.

Ezt is szeretjük