Nagymamáknak elkészítheti a gyerek: egyszerű, de különleges rajzok az északi fényről

Káprázatos eredmény végtelenül egyszerűen: gyerekjáték vászonra vetni a sarki fényt.

kanada-sarki-feny
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagyszülők minden évben ugyanolyan kitörő lelkesedéssel örülnek a gyerek legújabb alkotásának, de előfordulhat, hogy éppen a gyerekek unják meg, hogy évről évre el kell készíteni a nagyiknak a szokásos családi rajzot, festményt.

Ettől a csodaszép alkotástól azonban nemcsak a nagyszülők lesznek elragadtatva: a gyerekeket is leköti az egyedi, ámde egyszerű technikával megalkotott, különleges kreáció létrehozása.

A sarki fény

A különleges természeti jelenség a sarkkörökön késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg. Jellegzetes, földöntúli hatása könnyen előidézhető a papíron is, ráadásul a kicsiknek is sikerülni fog. 

sarki fény gyerek rajz pasztell 6

A meseszép műhöz a legjobb, ha meglátogatsz egy kreatív hobby-, művész- vagy papírboltot, ahol az összes eszközt be tudod szerezni.

Hozzávalók:

  • pasztell kréta
  • sötétkék rajzlap 
  • fekete színes lap
  • fehér festék

A konyhaszekrény fiókjából vegyél ki pár fogpiszkálót, és neki is állhattok az alkotásnak! Először krétával húzzátok meg a fény íveit. A krétaport ne fújjátok vagy söpörjétek le, hiszen ez fog segíteni a misztikus hatás elérésében, méghozzá úgy, hogy ha elkészültetek a vonalakkal, kézzel kenjétek el felfelé a krétaport. Ennél a lépésnél a papírt lefele is fordíthatjátok.

sarki fény gyerek rajz pasztell kollázs

A fekete színes papírból vágjátok ki a táj sziluettjét: a dombokat, fákat. Ezután a fogpiszkáló segítségével jöhetnek a fehér csillagok az égre: a kis fadarabbal sokkal élesebben lehet pöttyözni, mint egy ecsettel.

sarki fény gyerek rajz pasztell

Az erdősávot vagy város sziluettet ragaszd a lap aljára, végül a kész művet ne felejtsd el fixálni: hajlakkal lefújva tartósabb lesz, és kevésbé kenődik tovább a pasztell, azonban ne egy az egyben a lapot sprézd le, hanem felette fújd, hogy csupán a permet érje az alkotást.

Vicces családi fotók

Egyszer egy évben összegyűlik a család: a közös képek pedig legalább ilyenkor nem maradhatnak el.

Karácsonyi fotók a családról: meghitt helyett nagyon viccesre sikeredtek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük