Így készíts saját karácsonyi gömbdíszeket: olyan színben, ahogy te szereted

Pompás, nagyvilági, elegáns díszek. Dobd fel idén a fádat!

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagystílű elegancia, letisztult szépség jellemzi ezeket az egyedi módon festett gömbdíszeket. Ha minden évben elhatározod, hogy valami újat szeretnél a fára, mégsem jut rá időd, ezt a tippet biztosan hasznosítani fogod. A fenyőfa szebben csillog, ha olyan díszek kerülnek rá, amelyek a saját kezed munkáját dicsérik.

Ezeknek a daraboknak az elkészítése nem igényel különösebb anyagi ráfordítást, energiát, kézügyességet és időt. Egyszerűen elkészíthetőek, az eredmény pedig önmagáért beszél.

Karácsonyi gömbdíszek otthon festve

Vásárolj különféle méretű egyszerű, sima üveggömböket, melyeknek levehető az akasztója. Ezeket ma már a szupermarket karácsonyi polcán megtalálod, de hobbi- és dekorboltokban biztosan. Az áttetsző műanyagból készült díszek ugyanúgy megfelelnek a célnak, de akkor figyelned kell majd a festékre, hogy biztosan azt is befogja. Erről érdeklődj majd a boltban.

Szerezz be folyékony akrilfestéket olyan árnyalatokban, amilyen színűre szeretnéd festeni a gömbödet. Üvegfestéket is használhatsz, de az költségesebb. Ecsetre nem lesz szükséged, mert nem ecsetvonásokkal fogod belülről kifesteni az üveg felületét.

A festés nagyon egyszerű

Csorgass bele a gömbbe a szájánál egy kis festéket. A tetején a lyukat úgy fogd be, hogy vastag papírtörlőt szoríts a szájához. Kezdd el rázni a gömböt, és folyasd szét a festéket, hogy mindenhova jusson, de akár csak az alját is színezheted. Hozzátölteni lehet, a felesleges mennyiséget pedig visszacsepegtetheted a flakonba. Egy éjszakán át száradnia kell. Másnap helyezd rá vissza a gömböt lezáró kupakot, és szalaggal rögzítsd a fára.

Variálhatod a színeket

Ha változatosságra vágysz, álomszép márványos mintát csinálhatsz a gömbdíszekbe. Szerezz egy hurkapálcát, de a kínai evőpálcika is megteszi. Akrilfesték helyett használj zománcfestéket. Egy kis tálka vízre is szükséged lesz. Egy evőkanálnyi vizet önts az üveggömbbe, és folyasd szét a belső felületén. Ha kreatívabb mintát szeretnél, a pálcával rajzolj vonalakat a gömb belsejébe, de akárt körömlakkal is próbálkozhatsz. Arany fóliát is ragaszthatsz rá, igazán látványos lesz.

A kéztörlővel fogd be a gömb száját, és kezdd el rázogatni. Ha más árnyalatot akarsz hozzáadni, pár csepp festéket önts a még nedves felületre. A minták, formák és színek folyamatosan alakulnak majd, és ha úgy érzed, hogy olyan lett, amilyet szerettél volna, a nyakával lefelé állítsd bele egy műanyag dobozba a gömböket. A gravitáció és az egész éjszakás száradás fogja kialakítani a végső mintázatot. Ezekből az egyedi díszekből egyik sem hasonlít majd a másikra, ez teszi majd különlegessé az új kollekciódat.

Kedvet kaptál az egyedi gömbökhöz?

Olyan fortélyokat mutatunk, amelyekkel ragyogó újjá és eredetivé varázsolhatod a megunt karácsonyi gömbjeidet.

Sziporkázóan színes karácsonyi gömbök

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

fahej disz kicsi
  • karácsonyi dekoráció
  • karácsonyi díszítés

Álomszép karácsonyi dekorációk a konyhából

Ezt is szeretjük