Láttál már cukorkát hányó rénszarvast? 7 iszonyú kínos karácsonyi pulcsit mutatunk

December harmadik péntekje a ronda karácsonyi pulcsik világnapja.

Ronda karácsonyi pulcsi világnap
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A világnapok lényege, hogy egy-egy fontosabb témára felhívják a figyelmet, az embereket megismertessék bizonyos társadalmi problémákkal. Van mellrákellenes világnap, létezik gyermekjogi világnap vagy éppen környezetvédelmi világnap.

Olykor azonban megesik, hogy átesünk a ló túlsó oldalára, ezt jól mutatja, hogy létezik ma már radírnap, a sár napja és igen, december harmadik péntekjén a ronda karácsonyi pulcsik világnapját ünnepeljük.

A ronda karácsonyi pulcsik világnapjára

A világnap 2011-ben indult az Egyesült Államokból, majd Anglia is átvette. Jó eséllyel köze lehet hozzá a Bridget Jones-filmeknek, illetve a rénszarvasos - majd hóemberes - pulcsit viselő Mark Darcynak. No meg persze leginkább a ruhaipari marketingnek. Legtöbben egy jó bulinak tekintik a ronda karácsonyi pulcsik napját, de vannak próbálkozások arra vonatkozóan, hogy lehetne jótékony célokra fordítani ezt a napot: például az elárverezett ronda pulcsikból befolyt összeget ajánlják fel alapítványoknak. A következőkben mutatunk néhány szívmelengető alkotást.

Cukorkát hányó rénszarvas. Ez az ötletes - és nem mellékesen világító - ronda karácsonyi pulcsi egy 11 éves fiú alkotása. A maga nemében zseniális!

My 11yr-old son's home-made ugly Christmas sweater. Thought you guys might like it.

Néha persze nem értjük… például, hogy a dinoszauruszok pontosan hogyan is kapcsolódnak a karácsonyi ünnepkörhöz.

Vannak, akik nem adnak ki pénzt ilyen hülyeségre, hiszen maguk is képesek ronda és ízléstelen pulóvert készíteni otthon. Kétségtelen, hogy ennek a férfinak az alkotását nem tudta volna felülmúlni egyetlen fast fashion darab sem.

A karácsonyi pulcsik között léteznek egészen használhatatlan darabok is, melyeket tényleg csak egy fotó erejéig lehet viselni. Viszont sok lájkot ér. Nagyjából ennyi előnyük van.

Erre a rendkívül ízléses pingvines darabra viszont sok mindent mondhatunk, kivéve azt, hogy nem praktikus. A képre kattintva láthatóvá válik a lényeg is.

Van, aki kimondottan sokat készül a ronda karácsonyi pulcsik világnapjára. Igazából ez már nem is pulóver, sokkal inkább egy pulcsi köré épített vidámpark. Lenyűgöző!

@teentigermom93 I take ugly sweater very serious #SpotifyWrapped #morph #neverzero #uglysweater #uglysweaterchallenge #christmaschallenge #uglychallenge ♬ original sound - Teentigermom93

A ronda karácsonyi pulcsik napját még a Microsoft is meglovagolja. Ez az esztétikus színes darab például „Soft-wear” dobozban kapható.

Ezt is szeretjük