Az 5 legjobb romantikus film

Az ünnepek alatt sem kell megfeledkezned a romantikáról: burkolózz egy meleg takaróba, és nézzétek meg kedvenc filmjeinkett!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hópelyhes karácsonyi délutánokra mi lenne jobb program, mint a tévé elé kuporodva, egy puha, meleg pokróc ölelésében romantikus filmet nézni?

Használd ki az ünnepek meghitt hangulatát, és fűszerezd a szeretet ünnepét egy összebújós mozidélutánnal. A legjobb romantikus filmekkel akár még párodat is leveheted a lábáról!

Humorral, hóval, romantikával: Igazából szerelem

Minden idők legjobb szerelmes filmje a 2006-os Igazából szerelem, ami időnként fanyar, máskor pedig bájos humorával garantáltan elvarázsolja a párodat is. Igazi sírva nevetős mozi a szeretetről és a szerelemről, olyan kihagyhatatlan jelenetekkel, mint a nyelvi nehézségekkel küzdő Colin Firth portugál vallomása, vagy a reptéren szerelmi versenyfutást rendező Sam, aki élete első csókjáért rohan.

De az örök ügyetlen Hugh Grant is nyújt néhány kellemes pillanatot, Bill Nighy, a rozzant rockénekes dala pedig egyenesen feledhetetlen. Ha tehát csókra és szerelemre vágysz, de néhány vicces pillanattal a pasidat is megajándékoznád, ez a film lesz a tökéletes választás.

Egy igazi csajos film - pasiknak is: Bridget Jones naplója

A filmtörténet első szingli mozija inkább csajos estére ajánlott kikapcsolódás, de egy gyenge pillanatban lehet, hogy párodat is sikerül a tévé elé ültetned. Az örök amorózók természetesen ebből a kellemes románcból sem hiányoznak, így ezúttal Renée Zellweger próbál Hugh Grant és Colin Firth közül választani. Ha egy kis szerelmi vigaszra vágysz, vagy éppen az ünnepek utáni fogyókúrádhoz gyűjtenél erőt, Bridget Jones-tól mindezt megkaphatod. Ha pedig úgy érzed, nálad szerencsétlenebb nő nincs a földön, mert, ha veszel egy hófehér kabátot, tíz percen belül biztosan ráborítasz egy pohár vörösbort, mindenképp nézd meg ezt a filmet, és egészen másképp fogod gondolni!

Egy klasszikus a '90-es évekből: A szerelem hálójában

Ha a '90-es évek klasszikus romantikájára vágysz, Tom Hanks és Meg Ryan internetes szerelmi történetében biztosan kedved leled. A pár webes egymásra találása azonban korántsem egyszerű, ugyanis a való életben Kathleen és Joe között a szerelem helyett inkább a gyűlölet lángol, mivel Joe, a Fox-könyvbirodalom örököse éppen Kathleen apró könyvkuckója mellett kívánja megnyitni legújabb üzletét. Ez a lépés Kathleent a csőd szélére sodorja, de szerencsére virtuális partnere vállán elsírhatja bánatát. A szerelem hálójában egy igazi klasszikus romantikus film, pároknak és egyedülállóknak egyaránt ajánlott.

Egy szívszorító, megható darab: Ősz New Yorkban

A romantikus komédiák mellé néha egy igazán könnyfakasztó történet is elkél. Ezt a megható filmet csak akkor nézd meg, ha jó alaposan feltöltötted a zsebkendőkészleted, a kezdeti könnyed felütésből ugyanis egy keserédes dráma kerekedik szerelemről és halálról. A szívtipró New York-i agglegény, Will Keane - Richard Gere - kalandja a huszonéves Charlotte Fieldinggel - Winona Ryder - nem bizonyul olyan kérészéletűnek, mint ahogy azt az első pillanatban gondolta, a fiatal lány mellett azonban a nagyvárosi Don Juannak élete legnehezebb pillanatait kell átélnie. Azokon a napokon, amikor a szeretet és a család kerül középpontba, tökéletes választás lehet ez a gyönyörű történet a kötődésről. Mert néha sírni is kell egy kicsit.

Nem csak szingliknek: Holiday

A téli vakáció nem is lenne az igazi egy kellemes, párcserés románc nélkül. A szegény, de okos, és a szép, gazdag, de egyszerű lány örök főhősei minden idők legszebb szerelmes történeteinek, nem csoda hát, hogy Kate Winslet és Cameron Diaz is kipróbálták magukat ebben a szerepben. A Holiday nem szól többről, mint hogy az életben előbb vagy utóbb mindenkire rátalál a szerelem. Ha tehát az ünnepek idején megszállna a szomorúság, bátran vigasztalódj egy kis téli romantikával.

Ha nem találod a herceged, csak ásd elő a DVD-halmok mélyéről a szingli csajokat, és hidd el, hogy előbb vagy utóbb bekopogtat a nagy Ő is: talán éppen ez a karácsony hozza majd el.

Ezt is szeretjük