Piskótatekercs baracklekvárral
Megédesíti a napodat
A piskótatekercs elkészítése nem egyszerű feladat, de receptünkkel sikerülni fog!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskótakészítés a legtöbb háziasszony szemében nagy mumus, ugyanis még a tökéletes recept ellenére is előfordulhat, hogy nem úgy sikerül, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

Eljött azonban az idő, hogy végre túllépj félelmeiden, és kipróbáld a finom desszertet, méghozzá nem akárhogyan: tekercs formájában.

Lekváros piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • baracklekvár

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szitáld bele a sütőport, és folyamatos keverés mellett adagold bele a cukros masszába. A fehérjékbe szórd bele a csipetnyi sót, és verd kemény habbá az egészet, végül forgasd bele óvatosan a másik keverékbe.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a masszát. A sütőt melegítsd előre 180 fokra, és süsd meg a piskótát nagyjából fél óra alatt. Vigyázz, az első 15 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a hideg levegő miatt összeeshet a sütemény.

Amikor megsült, néhány percig még hagyd a sütőben, aztán óvatosan vedd ki, és húzd le róla a sütőpapírt. Tedd rá egy hideg vízzel megnedvesített, tiszta konyharuhára, és lassan tekerd fel ezzel együtt. Ha teljesen kihűlt, akkor finoman görgesd ki, és kend meg a baracklekvárral. Ezúttal már konyharuha nélkül tekerd fel, és már tálalhatod is.

Még több édesség

Édesszájú vagy? Akkor nézd végig képgalériánkat, ahol a legfinomabb karácsonyi süteményeket vonultjuk fel!

Ezt is szeretjük