Piskótatekercs baracklekvárral
A piskótatekercs elkészítése nem egyszerű feladat, de receptünkkel sikerülni fog!
A piskótakészítés a legtöbb háziasszony szemében nagy mumus, ugyanis még a tökéletes recept ellenére is előfordulhat, hogy nem úgy sikerül, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.
Eljött azonban az idő, hogy végre túllépj félelmeiden, és kipróbáld a finom desszertet, méghozzá nem akárhogyan: tekercs formájában.
Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók:
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
- baracklekvár
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szitáld bele a sütőport, és folyamatos keverés mellett adagold bele a cukros masszába. A fehérjékbe szórd bele a csipetnyi sót, és verd kemény habbá az egészet, végül forgasd bele óvatosan a másik keverékbe.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a masszát. A sütőt melegítsd előre 180 fokra, és süsd meg a piskótát nagyjából fél óra alatt. Vigyázz, az első 15 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a hideg levegő miatt összeeshet a sütemény.
Amikor megsült, néhány percig még hagyd a sütőben, aztán óvatosan vedd ki, és húzd le róla a sütőpapírt. Tedd rá egy hideg vízzel megnedvesített, tiszta konyharuhára, és lassan tekerd fel ezzel együtt. Ha teljesen kihűlt, akkor finoman görgesd ki, és kend meg a baracklekvárral. Ezúttal már konyharuha nélkül tekerd fel, és már tálalhatod is.
Még több édesség
Édesszájú vagy? Akkor nézd végig képgalériánkat, ahol a legfinomabb karácsonyi süteményeket vonultjuk fel!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- vörösbor
Részeges vörösboros kalács, csak felnőtteknek
- csokoládé
- ünnep