Párolt lilakáposzta a nagyi receptje alapján
A dinsztelt vagy más néven párolt káposzta nem hiányozhat a sült húsok mellől. Készítsd el isteni receptünket te is!
A finom sült húsok mellé olyan köret illik, ami a lehető legjobban kihozza ízüket.
A párolt káposzta édes-savanyú ellentéte ugyan elsőre furcsa lehet, mégis istenien passzol mindenféle főételhez. Próbáld ki egyszerű receptünket!
Párolt lilakáposzta
Hozzávalók:
- 1 kg lilakáposzta
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- ecet
- só
- cukor
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. A káposztát vékonyan szeleteld fel, és keverd a hagymához. Dobd bele a babérlevelet, sózd meg ízlésed szerint, majd 20-30 perc alatt dinszteld meg a káposztát is.
Ha ropogósan szereted, akkor érdemes időnként megkóstolni. Amikor megpárolódott, cukorral és ecettel ízesítsd, és hagyd kihűlni. Utána már tálalhatod is a húsok mellé.
A legjobb mézeskalács
A desszertről se feledkezz meg! Íme, a tökéletes mézeskalács receptje gasztronómiai szakértőnk tollából!
Klasszikus ünnepi húsételek
A következő ínycsiklandó főételek mellék remekül passzol a dinsztelt káposzta. Ha szereted a magyaros ízvilágot, próbáld ki őket!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- karácsonyi recept
A klasszikus franciasaláta receptje
- ünnep
- krumpli