Omlós, házi tejkaramella, ami abbahagyhatatlanul finom: a gyerekek is imádni fogják
Olyan isteni, omlós házi tejkaramellát készíthetsz, hogy a családtagok mind a tíz ujjukat megnyalják utána.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az házi tejkaramellának mindig sikere lesz, akár karácsonyi ajándékként, akár saját fogyasztásra készíted. Mivel tejet és vajat is jócskán tartalmaz, garantáltan omlós, puha lesz, és sokáig ínycsiklandó marad. A karamella ízvilágának tökéletes kiegészítője a nagyszemű só, amiből a végén bátran a tetejére szórhatsz pár szemet.
Omlós, házi tejkaramella
Hozzávalók:
- 1.5 dkg sótlan vaj
- 5 dkg barna cukor
- vaníliaaroma
- 1.25 dl tej
- 4 dkg cukrozott sűrített tej
Elkészítés:
Első lépésként bélelj ki egy téglalap alakú serpenyőt sütőpapírral, és vajazd ki. Majd egy lábasban keverd össze a vajat és a barna cukrot, és közepes lángon óvatosan kezdd melegíteni, nehogy odakapjon.
Miután jól összekeveredett a két alapanyag, add hozzá a tejet, a sűrített tejet és egy kevés vaníliaaromát is. Amikor a vaj feloldódott, még 15 percig kevergesd a masszát. Nagyon fontos az állandó keverés, a karamella könnyen megéghet. Ha letelt a 15 perc, zárd el, és még 10 percig folytasd a kevergetést, amíg sűrűsödni nem kezd. Majd öntsd át a sütőpapírral bélelt serpenyőbe, és simítsd el a tetejét, amennyire csak lehet.
Végezetül serpenyőstül helyezd a hűtőszekrénybe 2 órára. Amikor kellően megdermedt, már kockákra vághatod, és tálalhatod is. Próbáld ki a sóskaramell-öntetet is! Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészítheted.
Még több recept