Omlós, házi tejkaramella, ami abbahagyhatatlanul finom: a gyerekek is imádni fogják
Olyan isteni, omlós házi tejkaramellát készíthetsz, hogy a családtagok mind a tíz ujjukat megnyalják utána.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Az házi tejkaramellának mindig sikere lesz, akár karácsonyi ajándékként, akár saját fogyasztásra készíted. Mivel tejet és vajat is jócskán tartalmaz, garantáltan omlós, puha lesz, és sokáig ínycsiklandó marad. A karamella ízvilágának tökéletes kiegészítője a nagyszemű só, amiből a végén bátran a tetejére szórhatsz pár szemet.
Omlós, házi tejkaramella
Hozzávalók
- 1.5 dkg sótlan vaj
- 5 dkg barna cukor
- vaníliaaroma
- 1.25 dl tej
- 4 dkg cukrozott sűrített tej
Elkészítés:
Első lépésként bélelj ki egy téglalap alakú serpenyőt sütőpapírral, és vajazd ki. Majd egy lábasban keverd össze a vajat és a barna cukrot, és közepes lángon óvatosan kezdd melegíteni, nehogy odakapjon.
Miután jól összekeveredett a két alapanyag, add hozzá a tejet, a sűrített tejet és egy kevés vaníliaaromát is. Amikor a vaj feloldódott, még 15 percig kevergesd a masszát. Nagyon fontos az állandó keverés, a karamella könnyen megéghet. Ha letelt a 15 perc, zárd el, és még 10 percig folytasd a kevergetést, amíg sűrűsödni nem kezd. Majd öntsd át a sütőpapírral bélelt serpenyőbe, és simítsd el a tetejét, amennyire csak lehet.
Végezetül serpenyőstül helyezd a hűtőszekrénybe 2 órára. Amikor kellően megdermedt, már kockákra vághatod, és tálalhatod is. Próbáld ki a sóskaramell-öntetet is! Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészítheted.
Még több recept