Ilyet is csak egy évben egyszer látsz

Budapest legbulisabb télköszöntő eseménye

Műhó és karácsonyi dalok garantálták a jó hangulatot.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több ezer rőtsapkás, hófehér szakállú Mikulás futott Budapesten a belvárosban a hétvégén, megelőzve az igazi lappföldi télapó érkezését. A különleges eseményt harmadik éve a Budapest Sportiroda szervezi, a kreatív drogéria, a Rossmann pedig névadó szponzorként működik. A Mikulásfutás kirobbanó népszerűségnek örvend, de a partihangulatú esemény egyben karitatív is. Az futás helyt ad egy fontos jótékonysági tevékenységnek is, mert a helyszínen az állami gondozott gyerekek vidámabb karácsonyára való gyűjtés folyik.

Közel háromezer jelentkező adta le a nevezését a december 4-i, vasárnapi futamokra. 13 és 15 órás rajtra lehetett jelentkezni. A Corvinus Egyetem aulájában gyülekeztek a piros sapkások, és itt lehetett leadni az adományokat is. A táv barátian teljesíthető volt, mindössze 2,3 kilométer, de itt valóban nem a teljesítmény számított, hanem a részvétel.

Mindenhonnan érkeztek

A belváros legszebb sétálóutcáin ment keresztül a mezőny, érintette a Ráday és a Bakáts utcát, a Csarnokot és a Fővám teret. A jótékony célú futásra a legszélesebb palettáról jelentkeztek az emberek.

Akadt jelentkező profi futóklubokból, amatőr baráti társaságok mellett hírességek kocogtak, babakocsit toló apukák suhantak kutyát futtató barátnők mellett, pár éves gyerekek szedték a lábukat az anyukák mellett, kerekesszékes versenyzők gurultak végig a pályán, és nagyon sok külföldi is részt vett a fantasztikusan vidám és egyedi eseményen.

Hatalmasat buliztak a Mikulások

Már a rajtvonalnál elszabadult a hangulat. A Corvinus és a Vásárcsarnok közötti Sóház utcából indult a futam, és a tömegbe verődött Mikulások egymásra ragasztották a jókedvüket. A szervezők a hangulatról is gondoskodtak, két oldalt hatalmas karácsonyfadíszek himbálóztak a levegőben, a hangszórókból ünnepi slágerek szóltak.

Béres Alexandra már egy fergetegesen jó kedélyű csapatot melegített be, a piros sapkás tömeg tornáját és táncát fentről egy drón örökítette meg. Visszaszámlálás után egy órakor startolt el az első csapat, bónuszként műhó hullott alá, és nem lehetett kordában tartani az ovációt.

Készíts Mikulás-díszeket a lakásba!

Ha megtetszett a piros-fehér színvilág, vidám télapós dekorációt varázsolhatsz otthon, mindenki örömére.

Csinos befutócsomag a célvonalnál

A különböző méretű Mikulás-ruhákat, sapkát és szakállt a Rossmann biztosította, és futás után haza is vihették a célba érkezők. Emellett csinos kis csomag várta a kocogókat, mely a népszerű piros-fehér-kék csíkos pin-up strandtáskát tartalmazta, csokoládéval, müzliszelettel, innivalóval, cukormentes cukorkával, folyékony szappannal, kedvezménykuponnal és papírzsepivel. A regenerálódáshoz és felfrissüléshez tehát adott volt minden.

Aki tudott, segített

A Rossmann többször bizonyította már, hogy aktívan részt kíván venni a társadalmi szerepvállalásban. A népszerű és fergeteges bulinak számító Mikulásfutást sem csak a télköszöntő parti végett rendezik. Felkarolták az Ágota Alapítványt, amely családon kívül rekedt gyerekek jólétéről gondoskodik. Az állami gondozott kicsiknek hatalmas puttonyt állítottak fel a rajt helyszínén, ahova mindenki belerakhatta az adományát.

Főleg könyveket, iskolaszereket és játékokat vártak a nagy batyuba, és mindenki bizonyos lehetett benne, hogy jó helyre kerül az ajándék. Az adományozók emlékkitűzőt kaptak. A vidám futamot egyébként celebek is népszerűsítették, részt vett rajta Rippel Ferenc artistaművész, a Kucsera Gábor-Tápai Szabina pár és Iszak Eszer televíziós műsorvezető. A 15 órás második futamot dr. Zacher Gábor toxikológus és Béres Alexandra fitneszvilágbajnok celebrálta. A Mikulásfutás akkora élmény, amelyet nem érdemes kihagyni jövőre sem.

Ezt is szeretjük