Házi mézes vajkrém fahéjjal

A mézes vajkrémért a család apraja-nagyja rajong majd. Isteni reggeli vagy hideg vacsora.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pár perc alatt elkészítheted ezt a mennyei mézes vajkrémet. Remek ajándék minden édesszájúnak, de kenheted kenyérre, és sütibe is fantasztikus. Hűtőben tárolva legalább öt-hat hónapig eláll.

Mézes vajkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csésze vaj
  • 1 csésze porcukor
  • 1 csésze méz
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Habverővel magas fordulatszámon habosítsd a szobahőmérsékletű vajat két percig. Utána add hozzá a porcukrot, a mézet és a fahéjat. Válts közepes fokozatra, és jól dolgozd össze a hozzávalókat körülbelül öt perc alatt.

Ha a massza jó krémes és homogén, el is készültél. Tedd a vajkrémet kisebb üvegekbe, jól zárd le őket. Tárold a hűtőben, majd fogyasztás előtt legalább fél órával vedd ki a hidegről, hogy jól kenhető legyen.

Ezt is szeretjük