Házi mézes vajkrém fahéjjal
A mézes vajkrémért a család apraja-nagyja rajong majd. Isteni reggeli vagy hideg vacsora.
Pár perc alatt elkészítheted ezt a mennyei mézes vajkrémet. Remek ajándék minden édesszájúnak, de kenheted kenyérre, és sütibe is fantasztikus. Hűtőben tárolva legalább öt-hat hónapig eláll.
Mézes vajkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csésze vaj
- 1 csésze porcukor
- 1 csésze méz
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Habverővel magas fordulatszámon habosítsd a szobahőmérsékletű vajat két percig. Utána add hozzá a porcukrot, a mézet és a fahéjat. Válts közepes fokozatra, és jól dolgozd össze a hozzávalókat körülbelül öt perc alatt.
Ha a massza jó krémes és homogén, el is készültél. Tedd a vajkrémet kisebb üvegekbe, jól zárd le őket. Tárold a hűtőben, majd fogyasztás előtt legalább fél órával vedd ki a hidegről, hogy jól kenhető legyen.