Mennyei szabolcsi töltött káposzta
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a töltött káposzta egészen mást jelent, mint az ország túlvégén. Próbáld ki az ő receptjüket!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött káposztának ugyanúgy ott van helye az ünnepi fogásoktól roskadozó ebédlőasztalon, mint a halászlének vagy a bejglinek. Bár ez egy tipikusan magyar fogás, mégis az ahány ház, annyi szokás kategóriájába tartozik.

A következő édes káposztás recept, amit általában Szabolcsban készítenek, kevésbé ismert, mint savanyú káposztás társa, de legalább olyan finom.

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 70 dkg rizs
  • 2 fej édeskáposzta
  • 1 sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • olaj

A káposzta közepét vágd ki, majd szedd leveleire, és alaposan mosd meg. Forralj vizet, tegyél bele némi sót, majd néhány percre tedd bele a leveleket. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a darált húst és az alaposan átmosott rizst, végül sózd ízlésed szerint. Keverd össze az egészet, majd a lecsepegtetett káposztalevelekre halmozz rá egy-egy adagot. Tekerd fel a káposztát, a végeit dugdosd be, így nem jön ki belőle a töltelék.

A fel nem használt káposztaleveleket csíkozd fel, és szórd egy fazék aljába. Fektesd rá a tekercseket, és engedj rá annyi vizet, hogy éppen ellepje a káposztákat. Főzd addig, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor a sűrített paradicsomot keverd össze kis langyos vízzel, öntsd rá a göngyölegekre, és főzd még 25-30 percig. Ízlésed szerint tejföllel tálald.

Ezt is szeretjük