Mazsolás borleves
Ha a forralt bor fűszeres ízének nem tudsz ellenállni, akkor kóstold meg mazsolával és konyakkal ízesített borlevesünket.
A tél beköszöntével sokan nyúlnak a bontatlan borosüvegekért, hogy egy kis meleget csempésszenek elgémberedett végtagjaikba.
Ám ha a valami egészen különleges boros megoldásra vágynál, ami ráadásul még tápláló is, akkor próbáld ki mazsolás borlevesreceptünket, ami garantáltan ízleni fog, ha szereted a forralt bor aromáját. Ne habozz hát, elő a lábassal!
Mazsolás borleves
Hozzávalók:
- 1 l édes fehérbor
- 6 dkg cukor
- 5 szem szegfűszeg
- 4 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 1 kis darab fahéj
- fél citrom héja
- fél csomag mazsola
- fél dl konyak
- só
1 dl tejszínből verj kemény habot. A mazsolát áztasd be a konyakba. A borba szórd bele a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a lereszelt citrom héját, valamint a csipetnyi sót, öntsd hozzá a konyakot, és forrald fel a keveréket.
Ha lehűlt, szűrd le. A tejszínt és a tojássárgájákat keverd simára, és állandó keverés közben öntsd hozzá a felforralt bort. Végül a mazsolát szórd bele a levesbe, és hűtsd le az egészet.
Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- vörösbor
A fűszeres forralt bor receptje
- gyümölcs
- ünnep
Gyümölcsös püspökkenyér dióval és csokival
- csokoládé
- csoki