Európa legjobb karácsonyi vására, ahova elvisz a MÁV Nosztalgia: évek óta Zágráb nyeri a címet, nem véletlenül
Fényárral, élő betlehemmel, koripályával, gigantikus adventi koszorúval, számtalan csodával vár Zágráb.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az adventi időszak beköszöntével ünnepi díszbe öltözik a főváros, ilyenkor sokan forralt borral a kezükben tesznek egy sétát a gyönyörű fényárban tündöklő Vörösmarty téren vagy a Szent István Bazilika hangulatos, egyedi portékákat kínáló apró faházikói között.

A budapesti karácsonyi vásárok méltán népszerűek a magyar látogatók és a külföldi turisták körében, de Európa-szerte is egyre nagyobb hagyományuk van.

Zágráb karácsony vására

Ha egy kis forralt borozással egybekötött kiruccanásra vágysz, a különleges fényekkel teli városokat akár vasúton is könnyen felkeresheted. Mutatjuk a MÁV Nosztalgia Kft. legjobb ajánlatát az idei adventi időszakra, ami nem más, mint Európa egyedülállóan szép és egyben legjobb karácsonyi vására, Zágráb.

zagrab-ok

Európa legjobb karácsonyi vására

A külföldi karácsonyi vásárokról sokaknak Bécs jut eszébe, de nem ez az egyetlen hely, ahova érdemes kiruccanni. Mára az osztrák főváros mellett a klasszikus karácsonyi programok közé került a zágrábi karácsonyi vásár is, ami nem véletlen: 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is elnyerte az "Európa legjobb karácsonyi vására" címet olyan városokat maga mögé utasítva, mint az előbb említett Bécs, Berlin, Brüsszel vagy London.

A főterén a Mandusevac-kútnál  minden évben egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel, a Jellasics-lovasszobor is csoda szép fényárban úszik, a katedrális mellett pedig igazán látványos élő betlehem látható. A Tomislav király téren korcsolyapálya, számtalan karácsonyi ajándékot, finomságokat kínáló árus és természetesen kiváló forralt borok fokozzák a karácsonyi hangulatot.

zagrab

Ha az igazi zágrábi érzést keresed, a Tomiceva és Kurelčeva utcákban biztosan megtalálod! Minden évben más-más tematikával készülnek, idén a Tomiceva utca a séfek utcája, a Kurelčeva utca pedig diszkóutca lesz - olvasható a mavnosztalgia.hu-n.

A cikk az ajánló után folytatódik

A MÁV Nosztalgia Kft. által szervezett Adventi Zágráb Expressz december 14-én szombaton, reggel 06:05-kor indul Kelenföld állomásról, és 11.20-ra érkezik a horvát fővárosba. A nosztalgiavonat még aznap, 17.40-kor indul vissza Budapest-Kelenföld állomásra. A felnőttek 12 990 Ft-ért, a 4-14 éves korú gyermekek 10 990 Ft-ért, 0-tól 4 éves korig pedig díjmentesen utazhatnak a csöppségek az Economy Club kocsiban. Az erre az osztályra érvényes részvételi díjak magában foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást is. Bővebb infót az utazásról ide kattintva találsz.

A Vörösmarty téren túl is van élet

A karácsonyi vásárokat az teszi ellenállhatatlanná, hogy egyszerre hatnak szinte az összes érzékünkre. Ezeket a budapesti vásárokat imádni fogod.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük