Isteni mákos bejgli: a klasszikus recept
Nincsen karácsony mákos bejgli nélkül, ezért, ha valami igazán finomat szeretnél enni, akkor próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Mindenki megőrül a retró farmerdivatért: ezek a fazonok a biztos befutók »

Lehúzza a pattanást, csökkenti a ráncokat: a rozmaring nem csak a konyhában hasznos »

Mindenki ezért a frizuráért rajong: dúsabbnak mutatja a hajat, és beszárítani sem kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsony nem igazi bejgli nélkül, de a boltokban árult, előre csomagolt sütemények sokszor nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Ha igazán finom, omlós édességre vágysz, ami a régi időket idézi, próbáld ki receptünket!

Mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 30 dkg darált mák
  • 25 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A liszthez add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, valamint az élesztőt, ezt követően pedig keverd hozzá a cukrot, a tojássárgáját és a csipetnyi sót. Gyúrd össze a tésztát, és amikor már leválik a kezedről, akkor tiszta konyharuhával takard le, és keleszd duplájára.

A töltelékhez a mákot, a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot keverd össze. Forgasd bele a tejbe, keverd hozzá a citromhéjat, és forrald fel a masszát.

Tökéletes mézeskalács

A sülő mézeskalács fahéjas illatának szinte lehetetlen ellenállni. Ha te is szereted a gyömbéres süteményt, próbáld ki szakértőnk recpetjét.

A megkelt tésztát felezd meg, és liszttel megszórt deszkán nyújtsd ki. Simítsd rá a tölteléket, majd hajtsd be a tészta két végét, és úgy tekerd fel. Így nem fog kifolyni belőle a mák. A tetejét a megmaradt tojásfehérjével kend át, hogy szép márványosra süljön. Végül hideg sütőbe csúsztasd be a bejglit - addig is, míg felmelegszik, tovább keleszted tésztát. Nagyjából 30 percig süsd 180 fokon, és csak akkor szeleteld fel, ha már kihűlt.

Édes kényeztetés

Az egykedvű, szürke délutánokat könnyedén feldobhatod, ha süteményt sütsz. Válogass a legjobb karácsonyi finomságok közül!

Ezt is szeretjük