A világ legszebb karácsonyi idézetei, amit barátoknak írhatsz
Küldd el még ma nekik!
Engedd, hogy hadd beszéljenek helyetted az ékes ünnepi szavak.

nagykep?cikkid=163046&kep=karacsonyi-idezet1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Te is azok közé tartozol, akik sokszor nem tudják szavakba önteni, amit éreznek? A karácsony olyan érzelemmel és lélekkel teli, emelkedett hangulatú ünnep, ahol olykor szebben beszélnek a költők és írók - vagy csak egyszerűen pontosan eltalálják azt, amit az ember érez.

A leghangulatosabb vers- és novellarészleteket osztjuk meg most veled, melyek szavai megteremtik az ünnep meghitt és szeretettel teli, misztikus hangulatát. Add tovább te is annak, aki különösen kedves a szívednek, hogy átélje veled az idilli ünnepi varázslatot!

A karácsony az az idő, amikor engeded, hogy a szíved vezéreljen. (Patricia Clafford)

Ahelyett, hogy vennék neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája. (Paulo Coelho)

Nem időpont vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni - ez a karácsony igazi szelleme. (Calvin Coolidge)

A karácsonyban a Születést ünnepli az ember. A fémes, zárt világba rést ütő, élek között is megfogant szeretetet. Az este csöndjében - mint az oktató céllal rögzített filmkocka - megáll egy eszmélésnyi pillanatra a világ rohanása. Fájdalmasabbak a hiányok, édesebb a soha nem fakuló jelenlét. (Jókai Anna)

Ne feledd, ha a karácsony hiányzik a szívedből, akkor a fa alatt sem találsz rá! (Charlotte Carpenter)

Amikor felidézzük a régi karácsonyokat, rájövünk, hogy kis apróságok - nem a nagy csodák - adják a legbensőségesebb boldogságot. (Bob Hope)

A házi készítésű sütemény a karácsony egyik legfontosabb része. (Dean R. Koontz)

Meggyújtottam a gyertyákat, és karácsony lett egyszerre, kívül és belül, közeli és tűnő, messzi múlhatatlan karácsony. (Fekete István)

Angyal zenéje, gyertyafény? Kincses kezem hogy lett szegény? Nem adhattam ma semmi mást, csak jó, meleg simogatást. (Áprily Lajos)

Havat terel a szél az erdőn, mint pehely-nyájat pásztora. S néhány fenyő már érzi sejtőn, miként lesz áldott-fényű fa. (Rainer Maria Rilke)

Forrás: www.netorian.hu, www.citatum.hu

Ezt is szeretjük