A legmegindítóbb karácsonyi történetek
Ünnepi csodák
Olvasd el minden idők legmeghatóbb karácsonyi történeteit, melyeket az élet írt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyt sokszor emlegetik a csodák ünnepeként - és hogy valóban az, az alábbi történetek is bizonyítják.

Tracey és a kis Coltyn egy évvel az eset után

A misztikus napon bármi megtörténhet, akár még a halálból is visszatérhetnek az emberek!

Új életek

2009. december 24-én, Coloradóban a kétgyermekes Tracey Hermanstorfernek elfolyt a magzatvize, így a férje rögtön kórházba szállította. A kismama órákon keresztül vajúdott a szülőszobában, az ügyeletes nővér folyamatosan szemmel tartotta. Bár a baba szívhangját kissé gyengének ítélte, nem gondolta, hogy súlyos lenne a helyzet. Ám Tracey egyik pillanatról rosszul lett, életfunkcióinak működése folyamatosan gyengült, végül a szíve is leállt, ezért császármetszést hajtottak végre rajta az orvosok. A baba halva született, de ezzel egy időben az anya életfunkciói is megszűntek.

Dr. Stephanie Martin szerint, aki a veszélyeztetett szülések specialistája, egyikőjüknek sem volt szívverése, légzése vagy vérnyomása, ám csodával határos módon mindketten magukhoz tértek. Állítólag az apa, Mike fogta felesége kezét, amikor az négy perc után visszatért a halálból. Az orvosok a mai napig nem tudják, mi történt azon a karácsonyi estén. Ám annyi bizonyos, hogy Tracey és a kis Coltyn teljesen egészséges.

A férfi, aki felébredt a kómából

Tavaly októberben a 21 éves egyetemista, Sam Schmid súlyosan megsérült egy autóbalesetben Tucsonban, amikor egy furgon áthajtott az ő sávjába. A Barrow Neurológiai Intézet orvosai hiába küzdöttek érte, Sam fejsérülése következtében kómába esett. A fiú orvosa, dr. Robert Spetzler idegsebész felkészítette a beteg családját: ne reménykedjenek hiába, csekély az esély a felépülésre. Végül a doktorok decemberben közölték Schmid édesanyjával a legrosszabbat, miszerint a fiú agyhalott, soha nem fog magához térni. Ugyanakkor kötelességüknek eleget téve megemlítették, hogy kitűnő szervdonor lehetne belőle.

Sam édesanyja beleegyezett, hogy fiát lekapcsolják az őt életben tartó gépről, ám a fájdalmas megbeszélés után hihetetlen dolog történt. A fiú felemelte két ujját, és kinyitotta a szemét. Még abban a hónapban lassan, de beszélni kezdett, és a betegágyat tolószékre cserélte.

Sam néhány hét lefogása alatt a kórházi ágyat tolószékre cserélte
A gyógyulásra szinte semmi esélye nem volt
Orvosai szerint is csoda történt

Az orvosok értetetlenül álltak az ébredés előtt, de a gyors javulásnak köszönhetően szentestére haza is engedték Samet. A fiú rokonai szerint a bámulatos felépülés egy igazi karácsonyi csoda, és soha nem kaptak ennél szebb ajándékot életükben, hiszen Sam valóban újjászületett.

A karácsony legyőzi a háborút is

1914. december 24. különleges nap volt az első világháborúban harcoló katonák életében. Számos történet szól arról, hogy a frontvonalban a szembenálló felek kiléptek lövészárkaikból, letették a fegyvert, és boldog karácsonyt kívántak egymásnak, majd az estét beszélgetéssel töltötték. Ám nem ez az egy este írta be magát a történelembe. Heinrich Rieker újságíró a Nicht schießen, wir schießen auch nicht! - Ha ti nem lőttök, mi sem lövünk! - című könyvében a világháborút megjárt katonák emlékeit gyűjtötte össze a frontról.

Egy Lüttgen nevű katona visszaemlékezése szerint december 25-én a harcok közepette a francia és angol tisztek látogattak a németek táborába azzal a kéréssel, hogy lelkészre van szükségük, aki elhunyt bajtársaikat méltón elbúcsúztatja. Habár úgy tűnt, hogy a fegyverszünet csak szenteste tartott, a németek eleget tettek a kérésnek, és egy fiatal lelkészt küldtek az ellenséges csapathoz, aki minden előítélet, fenntartás nélkül elbúcsúztatta a halott katonákat, a haldoklókra pedig feladta az utolsó kenetet. De miután a karácsony szellemét messzire fújták a téli szelek, újból fegyverropogás rázta meg a környéket.

Fotók: grandetribulacao.blogspot.com, abcnews.go.com, nola.com

Ezt is szeretjük