A legjobb karácsonyi vígjátékok kanapéhencsergéshez: lehetetlen nevetés nélkül nézni őket
Ha már unod a karácsonyi sorozatokat, válogass listánkból, amiben sírva nevetős filmeket válogattunk össze.

GettyImages-1047605210
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsony alatt sokan kipihenhetik az év fáradalmait abban a pár napban, amit az ünnep nyújt. Persze sokak nagy balszerencséjére épp hétvégére esett idén a karácsony két napja, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne egy kicsit lazítani.

Az egész éves rohangászás, izgulás után végre hátradőlhetünk kedvenc kanapénkon, és átengedhetjük magunkat egy kellemes film hívogató történetének. Egyes filmjátékok még ünnepi hangulatot is varázsolhatnak.

Csak barátok

A Netflix oldalán fellelhető Csak barátok című film örök klasszis, már 2005 óta szórakoztatja emberek százezreit a karácsonyi szünet idején. A film pontosan azt dolgozza fel, amitől olyan sok férfi retteg: mi történik akkor, hogyha valaki "friendzónába" kerül, és ki akar törni onnan?

A főszereplők, Chris Brander és Jamie Palomino gyerekkoruk óta barátok, de a nőnek fogalma sincs arról, hogy legjobb barátja titokban fülig szerelmes volt belé. Ahogy felnőnek, útjaik elválnak, majd egy jó pár év után újra keresztezik egymást, és a férfi nem rest bebizonyítani, hogy érdemes a nő szerelmére.

Négy karácsony

A Négy karácsony című karácsonyi vígjáték szereplőivel sokan azonosulhatnak, akik egyszerűen megőrülnek az ünnep körüli felhajtástól és a kötelező jellegű családi látogatásoktól. A filmben minden olyan szituációt sorra vesznek, ami elronthatja az ünnep hangulatát.

De mindeközben a fő karakterek, Kate és Brad, akik egészen idáig sikeresen menekültek családjaik elől, teljesen új oldalát ismerhetik meg a másiknak. Végső soron ahonnan jövünk, meghatározza jellemünket, még ha le is próbáljuk ezt időnként tagadni. A film elérhető a Netflix felületén.

Rossz anyák karácsonya

Szintén a karácsony egy másik rákfenéjét állítja pellengérre a Rossz anyák karácsonya című film, ami az ünnepek alatt állandóan rohanó, mindenkinek megfelelni vágyó édesanyákról szól. Azaz jobban mondva olyan anyákról, akik eldöntötték, hogy idén másképp lesz a menetrend, és a teendők listájának legtetejére saját magukat tették.

Természetesen a három főszereplő, Amy, Kiki és Carla arra már nem számítottak, hogy mindhármuk édesanyja épp családi látogatásra készült az ünnepek alatt. A Netflixen futó film sírva nevetős jelenetekkel tűzdelt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Alkalmi randevú

Egyes családoknál ferde szemmel néznek azokra, akik már egy ideje szinglik, és még jól is érzik magukat a bőrükben. Az, hogy az olyan ünnepekre, mint a karácsony, nem tudnak magukkal partnert, plusz egy főt vinni, főben járó bűn. Az Alkalmi randevú című film épp ezt a kínlódást dolgozza fel.

A Netflixen elérhető romantikus vígjátékban Sloane és Jackson megállapodnak, hogy egy teljes évig lesznek egymás kísérői különböző kötelező jellegű ünnepségeken, hogy ezúttal senki ne élcelődjön rajtuk. Mielőtt belevágnának, megfogadják, hogy sem lelki, sem testi kapcsolatot nem alakítanak ki egymással. Természetesen - ahogy mindig - az élet itt is közbeszól.

A kőkemény család

Nem épp kellemes érzés, amikor vendégként úgy érzi az ember, hogy csak púp a vendéglátói hátán. Egy ilyen szituációt dolgoz fel a Kőkemény család című film, melyben a hóbortos Stone család igyekszik a maga módján befogadni Meredith Mortont, akit barátja vitt magával, hogy együtt tölthessék a karácsonyt. 

Természetesen a család kissé tolakodóan mutatja be magát a kezdetekben szorongó nőnek, aki egy idő után megelégeli, és felveszi a kesztyűt. A kínos, sokaknak ismert helyzetekkel operáló filmen garantáltan könnyesre röhögi magát az ember. Az HBOGo felületén érhető el.

5 zseniális sorozat, ha már eluntad a karácsonyi filmeket

Szerkesztőségünk tagjai elárulták, milyen sorozatokat érdemes nézni az ünnepek alatt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük