10 igazán remek könyv karácsonyra

Mindig tökéletes ajándék

Akár a párodnak, akár a gyerekeknek keresel ajándékot, a könyvek között mindig érdemes szétnézned.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A könyv a klasszikus, megunhatatlan karácsonyi ajándékok egyike. A zokni és sál csoportjába tartozik, de mégis sokkal többet nyújt, mint a kötöttáru.

Benne van az olvasás, a könyvek romantikája - mindegyik teljesen új, izgalmas élmény. Sőt, ugyanazon könyv teljesen más érzelmeket kelthet tizenévesen, illetve később, érett fejjel. Így, ha könyvet ajándékozol, egyben maradandó élményt is adsz.

Jeanne Kalogridis: A Borgia menyasszony

A regény a 15. századi Rómába kalauzol, és betekintést enged a Borgiák intrikáktól teli világába. Aragóniai Sancha, a lázadó természetű nápolyi hercegnő az apja utasítására beházasodik a Borgia-házba, ahol a hataloméhes rómaiak harcába csöppen, és szerelmi viszályaik részese lesz.

Ambivalens kapcsolatba kerül sógornőjével, Lucrezia Borgiával, aki nem nézi jó szemmel Sancha románcát másik fivérével, Cesaréval.

A hiteles történelmi tényekkel teletűzdelt regény izgalmas szórakozást nyújt a történelmet kedvelő fiatal hölgyeknek, kitűnő ajándék hát a barátnődnek vagy a testvérednek, de édesanyádat is meglepheted vele.

Kiadja az Új Palatinus Könyvesház.
Ára 3700 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Doris Lessing: A fű dalol

A 2007-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett írónő már magáénak tudhatja az összes nívósabb irodalmi díjat. A fű dalol című regénye a forró Zimbabwében játszódik. A szerző félelmetes őszinteséggel meséli el a testiségtől viszolygó nő, a szerelméért küzdő férfi és az igazságért harcoló fekete szolga történetét, akik nem csak egymást, de ezzel együtt önmagukat is pusztítják a mindent megrengető szenvedélyben.

Megrázó, de mély tartalommal szolgáló könyv, ami remek ajándék lehet mindazoknak, akik már képesek átérezni és megérteni az érzelmek erejét.

Kiadja az Ulpius-ház.
Ára 3499 forint.

Stephen Fry: A víziló

Az angol komikust legtöbben filmes és televíziós szerepeiről ismerhetik, valamint a Dr. House-t alakító Hugh Laurie legjobb barátjaként.
A Cambridge-ben végzett író stílusában találkozik Chaucer és a Monty Phyton. Szofisztikált, szarkasztikus stílusa a leghétköznapibb karaktereket és történeteket is izgalmas, letehetetlen mesterművé formálja.

Ebben a könyvében az idősödő, kibírhatatlan író mindennapjait követheted nyomon, valamint azt, ahogy az új kihívás feltámasztja a pesszimista férfit. Mindez természetesen fűszerezve Stephen Fry ellenállhatatlan humorával, kivételes perceket szerezve hölgyeknek, férfiaknak egyaránt.

Kiadja a Kult Könyvek.
Ára 2990 forint.

Csiffáry Gabriella: Rejtett arcok - Híres magyarok más oldalról

A többség hajlamos a kivételes tehetségű embereket olyan magas piedesztálra emelni, hogy gyakran elfelejtik, valójában ők is emberek. Persze, kiemelkedőek, zseniálisak a maguk területén, de akkor is emberek. Ugyanúgy voltak rossz és jó tulajdonságaik, mint bárkinek, ugyanúgy voltak hobbijaik és kényszercselekedeteik.

A ránk maradt levéltári dokumentumok, tárgyi emlékek alapján kiderül, hogy milyen is volt Csokonai, Arany, Csáth, Örkény vagy Latinovits Zoltán. A könyv tökéletes meglepetés lehet az édesapáknak.

Kiadja a Scolar Kiadó.
Ára 4950 Ft.
A könyvet itt rendelheted meg.

Vajda Miklós: Anyakép, amerikai keretben

A könyv őszintén és aprólékosan ábrázolja egy anya-fiú kapcsolat cizellált voltát. A harmincas évek Magyarországán kezdődő történet bemutatja egy klasszikus nagypolgári család korszakonként változó státuszát, de ezzel együtt az ország politikai helyzetéről is átfogó képet ad.

A könyvben végigkövetheted a családtagok folyton változó sorsát, egymással való kapcsolatát olyan tragikus körülmények között, mint az apa munkanélkülivé válása zsidó vagy az édesanya bebörtönzése nemesi származása miatt. Megdöbbentő, szívhez szóló mű, édesanyáknak ajánljuk.

Kiadja a Magvető Könyvkiadó.
Ára 2490 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

A nemrég bemutatott film alapjául szolgáló mű évek óta vezeti a bestseller-listákat. Egy férfi és egy nő szerelméről szól, aminek még az sem lehet akadálya, hogy néha nem egy korban léteznek. Néha a férfi eltűnik, majd újra felbukkan. Henry ugyanis időutazó, csak nem tudja befolyásolni, hogy mikor és hol legyen.

Mindent elsöprő szerelmüket és kétségbeesett próbálkozásukat egy normális életre meséli el a néhol tragikus, máskor pedig vidám könyv. Örök romantikusoknak mást nem is adhatsz.

Kiadja az Athenaeum 2000 Kiadó.
Ára 3490 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Titkok a világ legkülönlegesebb helyeiről

A nap sugarai évente kétszer áthatolnak Abu Simbel templomán, és az épület legbelső termében öt percre megvilágítják a fáraó szobrát. Ha érdekelnek a misztikus dolgok, és kíváncsi vagy, hogy mit rejtenek a világ legcsodálatosabb látványosságai, akkor ez a könyv neked való.

Titkok a Grand Canyonról, a Hagia Sophiáról és még sok más természetes és ember által kreált helyről - izgalmas olvasmány mindazoknak, akiket csábít a misztikum.

Kiadja a Reader's Digest.
Ára 8990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Philippa Gregory: A szűz királynő szeretője

Az írónő a sikeres trilógia után - A másik Boleyn lány, A Boleyn-örökség, A királynő bolondja - ezúttal egy generációval továbblép a Tudor-dinasztiában, és I. Erzsébet udvarában tesz látogatást.

Erzsébet megkoronázása egyben Sir Robert Dudley megjelenését is jelenti az udvarban, amit felesége nem néz jó szemmel. A szerelemtől megrészegült Dudley sok régi szokásával szeretne szakítani, és ez alól hitvese személye sem jelent kivétel. Ifjú és idősebb hölgyeknek is kellemes olvasmány.

Kiadja az Új Palatinus Könyvesház.
Ára 3800 Ft.
A könyvet itt rendelheted meg.

Edward de Bono: Gondolkozz!... mielőtt túl késő

Az író állítása szerint már egyre kevésbé használjuk az agyunkat, egyre kevésbé vagyunk rákényszerítve a konstruktív, megoldó gondolkodásra. Véleménye szerint ezen sürgősen változtatni kell, hiszen nem csak a saját, de a globális problémák megoldatlansága is ennek a rovására írható.

Könyvében segítséget ajánl szürke agysejtjeid kondíciójának megőrzésére, újra csatarendbe állítására. Hiszen úgy tartja, hogy az agyad is olyan, mint bármelyik izmod - csak edzésre van szüksége. Nem csak urak figyelmébe ajánljuk.

Kiadja a HVG Kiadó.
Ára 3500 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

A természet füvészkertje

Nem kell azonnal a gyógyszerekhez fordulnod, ha fáj valamid, vagy a közérzeted nem a régi, hiszen rengeteg olyan növény van, ami segíthet a panaszok kezelésében. A természet füvészkertje című kiadványban kétszáz növény jótékony hatását ismerheted meg, és elsajátíthatod felhasználásuk különböző módjait.

Megismerheted emellett a legfrissebb természetgyógyászati kutatások eredményeit is. Kötelező része a családi könyvtárnak - családanyáknak, nagyszülőknek ajánljuk, azoknak, akik hisznek még a természet erejében.

Kiadja a Reader's Digest.
Ára 7990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük