Édes kókuszgolyó lusta délutánokra
Ha nincs kedved hosszasan pepecselni, de édességre vágysz, akkor készíts kókuszgolyót. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Így viseld a metálszíneket ízlésesen: most nagyon divatosak »

Puhítja a bőrt és feltölti antioxidánsokkal: házi testradír zöld teával »

Ez a frizura irtó divatos idén: a legjobb shag fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kókuszgolyó az egyik legjobb vendégváró édesség, hiszen olcsó, gyorsan megvan, és nagyon finom is.

Sőt, az is a számlájára írható pozitívumként, hogy sokáig eláll. Ha nincs sok kedved órákig a sütő mellett álldogálni, akkor próbáld ki receptünket, nem fogod megbánni!

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál kávé
  • 1 mokkáskanálnyi rumaroma
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • tej

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A kekszbe keverd bele a porcukrot és a kakaóport. Morzsold bele a vajat, és add hozzá a kávét, valamint a rumaromát is. Ha utóbbi nincs otthon, akkor el is hagyható. Lassan adagolj hozzá tejet, mindig csak annyit, amennyit fel tud szívni.

Ha már teljesen összeállt a massza, akkor formázz belőle golyókat, és forgasd meg őket a kókuszreszelékben. Ízlésed szerint meggyet, mandulát vagy akár mazsolát is rejthetsz a közepükbe.

A tökéletes mézeskalács

A karácsonyra hangolódva nem árt, ha elsajátítod a mézeskalács elkészítésének titkát.

Ezt is szeretjük