Így készül az illatos kandírozott narancs
Mártsd bele csokiba!
A kandírozott narancshéj tipikus ünnepi finomság, akár süteményekbe is belesütheted.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cukrozott narancshéjak önmagukban is nagyon finomak, de egy kis csokival megbolondítva válnak igazán tökéletessé.

Ha a karácsony hangulata a te otthonodba is befészkelte magát, akkor próbáld ki isteni receptünket. Magában fogyasztva, de sütibe beleszórva is megállja a helyét!

Kandírozott narancs

Hozzávalók:

  • 50 dkg narancshéj
  • 50 dkg cukor
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés ideje:

Két óra, plusz két-három nap áztatás.

Elkészítés menete:

A narancsokat alaposan mosd meg - esetleg egy nem használt körömkefével dörzsöld is át őket -, majd hámozd meg a gyümölcsöket. Amennyire tudod, távolítsd el a héjak fehér részét, hogy ne legyen keserű a végeredmény, végül darabold fel a héjakat, és két-három napra áztasd őket hideg vízbe.

Főzz fel nagyjából 3 l vizet, és amikor már gyöngyözik, szórd bele a narancshéjakat. Főzd a keveréket néhány percig, majd szűrd le az egészet, és mosd át hideg vízzel. 2,5 l vízbe keverd bele a cukrot, és azt is főzd fel. Amikor forr, szórd bele a narancshéjdarabokat, és állandó kevergetés mellett főzd őket üvegesre. Ha elkészültek, hagyd őket lecsepegni.

Végül a csokit gőz felett olvaszd fel, és amikor már elég folyékony, a narancshéjdarabokat mártsd bele. Tedd őket egy sütőpapírra, hogy megszáradjanak, és már eheted is a különleges édességet.

Édes élet

Ha már fened a fogad a karácsonyi süteményekre, akkor nézd meg a legkedveltebb ünnepi édességeket!

Fotó: flickr.com, grongar

Ezt is szeretjük