Házi gesztenyepüré 30 perc alatt
Tejszínhabbal a legfinomabb
A gesztenyepüré elkészítése nem nagy kunszt, így, ha édességre vágysz, próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

A bézs szövetkabát népszerűbb, mint valaha: tavasszal így fogjuk viselni »

Vidám, dinamikus edzés, amitől garantáltan leolvadnak a plusz kilók, és jobb kedvre derülsz »

Ezt tedd, ha kimostad a zsebkendőt a ruhával: ne rakd vissza a mosógépbe! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gesztenyepüré tipikus téli édesség, ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető. Csak egy adag fagyasztott gesztenyemasszára, valamint némi tejszínhabra és csokira van szükség ahhoz, hogy egy szürke délutánt is bearanyozz.

Próbáld ki gyors receptünket, amit akár meggyel vagy egyéb nyalánksággal is megbolondíthatsz!

Gesztenyepüré házilag

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 szelet csokoládé
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • porcukor
  • tejszínhab

Elkészítési idő:

30 perc.

Elkészítés menete:

A fagyasztott gesztenyemasszát reszeld le, add hozzá a rumaromát, illetve annyi porcukrot, amennyit az ízlésed megkíván.

Krumplinyomóval törd át az egészet, adagold kis tálkákba, és tálaláskor nyomj a tetejére sok-sok tejszínhabot. Ízlésed szerint akár csokireszelékkel is megszórhatod a tetejét.

Ünnepi sütemények

Ha valami tartalmasabb édességre vágysz, akkor nézd meg karácsonyi gyűjteményünket!

Fotó: flickr.com, Budapest Moments

Ezt is szeretjük