Karamellás dió: pár perc elkészíteni és isteni finom - Ajándéknak is tökéletes lesz
Eredeti, megfizethető és nagyon finom. A fa alatt is jól mutat.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ehető, házi készítésű ajándékok reneszánszát éljük, a diót pedig szinte mindenki szereti.

Ezzel a karamellás változattal bármelyik szeretted megörvendeztetheted. Önálló ajándéknak kicsit karcsú, de kísérőnek álmodni sem lehet jobbat.

Karamellás dió

Hozzávalók

  • 30 dkg dió vagy más mag
  • egy evőkanál fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál vaníliapor

Így készítsd el

Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körülbelül egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémesebb állagú legyen.

Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-cukros keverékből.

Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített sütőben szárítsd körülbelül egy órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit. Ha kész, hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, és már fogyasztható is.

Klasszikus karácsonyi sütemények

Ha megvagy az ajándékkal, ide kattintva olyan karácsonyi sütirecepteket találsz, amelyekről mindenkinek a szeretet ünnepe jut az eszébe. Válaszd ki a neked leginkább tetszőt, és süsd meg szeretteidnek!

Fotók: www.pinterest.com/pin/490540584387424261/

Ezt is szeretjük