Gluténmentes karácsonyi palacsinta

Már sütés közben ünnepi illat lengi be az egész lakást. A karácsonyi palacsinta nagy sláger lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, egy olyan recept, amiért a család apraja-nagyja rajongani fog. Az ellenállhatatlan karácsonyi palacsinta nagyon laktató, de így is pillanatok alatt csak a hűlt helyét találod.

Karácsonyi palacsinta

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 4 banán
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • kókuszolaj
  • 1 tábla étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, keverd hozzá a rizslisztet, a fahéjat, öntsd hozzá a vizet, és adj hozzá két érett, pépesített banánt. Kézi habverővel dolgozd a masszát homogénné, majd pihentesd tíz percig. Egy hagyományos serpenyőben forrósíts kókuszolajat, és egy merőkanálnyi masszát oszlass el benne, majd süsd pirosra mindkét oldalát.

Óvatosan fordítsd meg, különben a tészta megsérülhet. Ha biztosra akarsz menni, akkor készíts kisebb palacsintákat. A maradék banánokat vágd fel, töltsd meg velük a tésztát. Végül az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, és tálaláskor öntsd a palacsintákra.

Ezt is szeretjük