Pillekönnyű karácsonyi habcsókrecept: a cukrászdákban is így készítik
Nincs karácsony habcsók nélkül. Így készítsd el!
A habcsókkészítés nem különösebben bonyolult, ahogyan azt magad is látni fogod. Csupán sok tojásfehérjére és cukorra van ahhoz szükség, hogy a karácsony könnyű kedvencét elkészítsd.
Azonnal mutatjuk a receptet, ha szereted a nosztalgikus édességet, akkor mindenképpen próbáld ki!
Habcsók
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- csipetnyi só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Mielőtt nekilátnál, fontos megjegyeznünk, hogy a hozzávalók mindig szobahőmérsékletűek legyenek. Így biztos, hogy a végeredmény habkönnyű lesz, szépen megszárad, de nem ég és nem is reped meg.
A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni.
Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, add hozzá a másik két tojásfehérjét, és a robotgép legnagyobb fokozatára állítva dolgozd keményre a habot, miközben óvatosan adagolva, apránként hozzáadod az átszitált porcukrot. Az átszitálást mindenképpen végezd el, mert ettől lesz könnyű a habkarika. Akkor jó, ha a tálat megmozgatod, és egybe marad a hab, nem folyik az alján a tojásfehérje.
Sütőpapírral bélelj ki előre egy tepsit, a masszát pedig azonnal töltsd habzsákba. Nyomj belőle karikákat vagy csillagocskákat, attól függően, milyen formában szereted a habcsókot. 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig süsd a halmocskákat, majd zárd el a sütőt, és anélkül, hogy nyitogatnád az ajtót, hagyd megszáradni a habcsókokat.
Tetszés szerint akár ételfestéket is keverhetsz a tojásfehérjés masszába, ettől szép színesek lesznek a sütemények.
Mennyei finomságok
Édességből sosem elég. Még több finom süti receptjéért nézd végig galériánkat!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
Szilvalekvárral töltött hájas süti, a nagyi receptje alapján
- ünnep
- torta
Hipergyors szórt túrótorta
- ünnep
- méz