Így készül a pillekönnyű karácsonyi, diós habcsók: két trükkje van, és tökéletes lesz
A habcsók egy klasszikus maradékfelhasználó recept, pedig sokkal több lehetőség van benne. Bár jó habcsókot készíteni nem egyszerű, ezekkel a trükkökkel biztosan sikerülni fog.

27427815 2103745 91ec64c6b8aee89c64e1350163751c48 wm
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Nincs ennél szebb körömtrend a szezonban: nőies manikűr szárított virágokkal »

Elképesztő, hogy feldobja az öltözéket egyetlen férfiing: 9 nőies variáció, amit érdemes elsütni »

Bőven 50 felett is irtó dögösek, és taníthatnák a fiatalító frizura titkát: 5 híres nő praktikus, de nőies hajfazonnal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy különleges karácsonyi, diós változatot hoztunk, amihez egyrészt alig kell valami, másrészt igen gyorsan elkészül, harmadrészt pedig még isteni finom is. Azonban, amilyen egyszerű, olyan könnyen el is lehet rontani, ha kihagyjuk belőle a titkos összetevőket.

Nagymamámtól tanultam a bevált praktikát, ő mondta el nekem, hogy mi a jó, fényes és csúcsos habcsók titka: a só és az ecet. Ha ezeket kihagyjuk, akkor nem lesz tartása, összeesik, és oda a karácsonyi finomság csodás látványa.

Ha egy csipet sót teszünk a tojásfehérjébe, sokkal könnyebben lesz kemény a hab, és szép, fényes végeredményt kapunk. Az ízén egyáltalán nem lehet érezni a sót, ettől nem kell tartani, de azért ne tegyünk bele egy csipetnél többet.

Az a jó, ha a habcsók "tésztájába" egy kis ecet is kerül, nagymamám állítja, hogy így biztosan nem esik össze a sütőben, szépen megőrzi a formáját. Ez az elmélet igaznak is bizonyult, ugyanis minden évben gyönyörű, fényes, csúcsos habcsókok kerülnek ki a sütőből.

Hozzávalók 30 apró habcsókhoz:

  • 2 darab tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál ecet
  • 10 dkg dió - őrölve vagy egészen apró darabokban

A cikk az ajánló után folytatódik

A dióbelet vágjuk egészen apróra, vagy daráljuk le. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, mikor már majdnem teljesen kemény a hab, óvatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, verjük tovább, majd, ha már szép, fényes, mehet bele az ecet is. A kemény habba forgassuk bele egy spatula segítségével a diót is. 

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Töltsük habzsákba a habcsókot, csillagcsövön keresztül nyomjunk belőle szép, csúcsos formákat a tepsibe. Hagyjunk köztük egy kis helyet, mert valamennyit nőni fognak. Alacsony hőfokon, körülbelül 100-130 fokon 60-90 percig sütjük, vagyis szárítjuk a habcsókokat. A lekapcsolt sütőben is tovább száradnak még. 

Az azonnal puha mézeskalácstól a bejgliig: tíz kipróbált karácsonyi recept

Ez a receptcsokor nemcsak ínycsiklandozóan finom, de egyszerűen elkészíthető. Mindegyik díjat érdemelne a maga kategóriájában: nézd végig kínálatunkat, és szemezgess a jobbnál jobb desszertek közül! 

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük