Így készül a pillekönnyű karácsonyi, diós habcsók: két trükkje van, és tökéletes lesz

A habcsók egy klasszikus maradékfelhasználó recept, pedig sokkal több lehetőség van benne. Bár jó habcsókot készíteni nem egyszerű, ezekkel a trükkökkel biztosan sikerülni fog.

Diós habcsók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy különleges karácsonyi, diós változatot hoztunk, amihez egyrészt alig kell valami, másrészt igen gyorsan elkészül, harmadrészt pedig még isteni finom is. Azonban, amilyen egyszerű, olyan könnyen el is lehet rontani, ha kihagyjuk belőle a titkos összetevőket.

Nagymamámtól tanultam a bevált praktikát, ő mondta el nekem, hogy mi a jó, fényes és csúcsos habcsók titka: a só és az ecet. Ha ezeket kihagyjuk, akkor nem lesz tartása, összeesik, és oda a karácsonyi finomság csodás látványa.

Ha egy csipet sót teszünk a tojásfehérjébe, sokkal könnyebben lesz kemény a hab, és szép, fényes végeredményt kapunk. Az ízén egyáltalán nem lehet érezni a sót, ettől nem kell tartani, de azért ne tegyünk bele egy csipetnél többet.

Az a jó, ha a habcsók "tésztájába" egy kis ecet is kerül, nagymamám állítja, hogy így biztosan nem esik össze a sütőben, szépen megőrzi a formáját. Ez az elmélet igaznak is bizonyult, ugyanis minden évben gyönyörű, fényes, csúcsos habcsókok kerülnek ki a sütőből.

Hozzávalók 30 apró habcsókhoz:

  • 2 darab tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál ecet
  • 10 dkg dió - őrölve vagy egészen apró darabokban

A cikk az ajánló után folytatódik

A dióbelet vágjuk egészen apróra, vagy daráljuk le. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, mikor már majdnem teljesen kemény a hab, óvatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, verjük tovább, majd, ha már szép, fényes, mehet bele az ecet is. A kemény habba forgassuk bele egy spatula segítségével a diót is. 

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Töltsük habzsákba a habcsókot, csillagcsövön keresztül nyomjunk belőle szép, csúcsos formákat a tepsibe. Hagyjunk köztük egy kis helyet, mert valamennyit nőni fognak. Alacsony hőfokon, körülbelül 100-130 fokon 60-90 percig sütjük, vagyis szárítjuk a habcsókokat. A lekapcsolt sütőben is tovább száradnak még. 

Az azonnal puha mézeskalácstól a bejgliig: tíz kipróbált karácsonyi recept

Ez a receptcsokor nemcsak ínycsiklandozóan finom, de egyszerűen elkészíthető. Mindegyik díjat érdemelne a maga kategóriájában: nézd végig kínálatunkat, és szemezgess a jobbnál jobb desszertek közül! 

Az azonnal puha mézeskalácstól a bejgliig: 10 kipróbált karácsonyi recept

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük