Miért tilos ma kivinni a szemetet a házból? Rosszul jársz, ha mégis megteszed
Bevonzanád az új évre a szerencsédet? Szívleld meg jó tanácsainkat!

nagykep?cikkid=163161&kep=fagyongy-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsony nemcsak meghitt és ünnepélyes, hanem misztikus időszak is. A régiek úgy tartották, hogy varázserővel bírnak az advent hetei, de maga az ünnep is.

Az év végi téli ünnepkör szinte minden napját átszövi egy-egy babona, melyet őseink kellő komolysággal be is tartottak. A letűnt időkben eleinknek sokkal inkább szükségük volt a hitre és hiedelmekre, melyek támaszul szolgáltak az esztendő minden periódusában.

Tedd félre a seprűt!

Szeretnél szerencsés lenni az új esztendőben? Akkor azt javasoljuk, hogy látványosan pihenj rá karácsonykor. Ilyenkor csak a legszükségesebb házimunkákat szabad elvégezni, a söprést pedig egyenesen kerüld el!

Főleg kifelé a lakásból ne sepregess, mert a szerencséd is elmegy vele. Jó nagy kihívás, de a szemetet is addig tárold, ameddig csak lehet, és ne a szent napokon vidd ki, mert akkor távozik a kukás zsákokban a vágyott mázliszéria is.

Fagyöngy, nemcsak a csók miatt

Nem vagy híve annak, hogy sokan átveszik az angolszász babonákat? Van, amit azért érdemes megszívlelni. Fagyöngy alatt szabad a csók, tartják tőlünk nyugatra. Ha nem is vagy az a puszilgatós típus, érdemes fagyöngyöt eszkábálnod az ajtód vagy ablakod fölé.

Az ugyanis távol tartja az ártani akaró gonosz szellemeket és erőket, melyek a karácsonyfa csillogóan látványos hivalkodása miatt térnének be a házadba.

A vendégeket szépen akarod fogadni? Ne vegyél fel új ruhát, mert az balszerencsét okoz. Ugyanez áll a kölcsönre. Se ne adj, se ne fogadj, mert egész évben labilis és ingatag lesz az anyagi helyzeted.

Bűvös erejű ünnepi asztal

Kenyerek és morzsák

Akárhogy is számolja az ember, akár hat ünnepi étkezés is jut a karácsony idejére. Az ínycsiklandozó halászlé, töltött dagadó és fényes kérgű bejgli után bőven marad morzsa az asztalon.

Le ne seperd az asztalról, ki ne dobd a szemétbe! Gyűjtsd össze, és oszd ki a családod tagjainak, hogy csipegessék fel, mert akkor egészségesek lesznek az új évben.

Nem árt hagyni egy kis szelet kenyeret vagy kalácsot a leszedett ünnepi asztalon, mert azzal megmarad az ünnepi bőség, és egész évben lesz mit enni a családnak.

Szemesnek áll a szerencse!

És, ha már az asztalnál tartunk. Tudod, miért jó mákos bejglit vagy süteményt enni ünnepkor? Mert az apró mákszemek jelképezik a sok-sok pénzt, ami rád várhat. Ugyanilyen okból kifolyólag fogyasztunk feltétlenül lencsét is szilveszterkor.

Ha nem vagy híve a máknak, tegyél szemes köretet a sült mellé, párolt borsót vagy babot, mert az is a sok pénzérmét szimbolizálja. A fejedelmi lakoma után éjfélkor még legyen hely a hasadban valami fontos dolognak.

Ossz szét egy szép piros almát annyifelé, ahányan vagytok a családban, és egyétek meg a cikkelyeket. Ezzel biztosítod a család számára a fizikai jólétet és még több egészséget.

Hallatlanul fontos a hal!

A halnak is jelentősége van ezeken a napokon. Véletlenül se süss csirkét ilyenkor, mert a baromfi kikapargatja a szerencsédet, amit egyébként a hal hoz meg. Ha utóbbiból falatozol, akkor úgy haladsz majd előre a karrieredben, mint amilyen gyorsan a ponty vagy pisztráng siklik a vízben.

Légy szemfüles a készítésnél is, és pucolásnál egy-két halpikkelyt menekíts ki a konyhából. Tisztítsd le, oszd szét a szeretteidnek, és tegyétek a tárcátokba, hogy jó dagadt legyen a bukszátok az új évben.

Ha hiszed, ha nem, tartsd be!

Mint minden hiedelemnek, a karácsonyinak is az a lényege, hogy a jólétet és bőséget bevonzza az ember háza tájára, a gonosz és ártó dolgokat pedig kiűzze onnan.

Ezért hát, ha nem is hiszel a természetfelettiben, szívleld meg az ünnepi babonákkal kapcsolatos jó tanácsokat. Ártani nem ártanak, ha pedig használnak, bónusz ajándékkal és égi szerencsével kezdheted az új esztendőt

Ezt is szeretjük