5 ajándékötlet, ami nagyon menő, és az utolsó pillanatra is hagyhatod

Ha az utolsó pillanatra hagytad az ajándékvásárlást, akkor is találhatsz pár mentőötletet.

GettyImages-1290658920
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szép számmal akadnak, akik a legutolsó pillanatra hagyják az ajándékok vásárlását, nem véletlen, hogy ilyenkor aztán sorstársak óriásira duzzadó tömegével együtt kénytelenek bóklászni a bevásárlóközpontokban. Vannak rutinosabb, netán listával érkező vásárlók, ám aki fáradtan, elcsigázva keresgél, a végére talán már egy ötlettelen, unalmas ajándékkal is beéri.

Akkor sem kell kétségbeesni, ha néhány ajándék még hiányzik az utolsó napokban, néha egy online megvásárolt belépőjegy vagy utalvány sokkal jobban betalál egy nagy wellnesscsomagnál, egy kéretlen ruhadarabnál vagy a századik illatgyertyánál. Néhány ötlettel garantált lehet a siker.

Ajándékötletek utolsó pillanatra

Sétajegy ajándékba

Töretlen népszerűségnek örvendenek a tematikus városi felfedező séták, hiszen tényleg maradandó élményt jelentenek mindenki számára, aki szívesen megismerné egy adott utca, ház, korszak vagy egy jelentős személyiség történelmét, netán bejutna a civilek számára megközelíthetetlen területekre. Budapesten szinte folyamatosan indulnak vezetett séták, legismertebbek a hosszúlépés.járunk? és az Imagine Budapest által szervezett programok. Az 5-6 ezer forint közti sétautalványok ajándéknak is tökéletesek, a jegyek korlátlan ideig felhasználhatók, és a séták közül is válogathat a megajándékozott.

Ha kötetlenebb mókát keresnél valakinek, az Imagine Budapestnél tematikus, gyalogos vagy autós rejtvényfüzeteket is megvehetsz, az irodájukban akár személyesen is, így nem kell aggódnod a postázási idő miatt. A feladatokat saját tempóban és bármikor teljesítheti a megajándékozott.

Gyógyfürdőbelépő

Mi lehetne sokkal nagyobb élmény egy jóleső gyógy- vagy termálfürdőzésnél? Ha ajándékozottadra ráférne a lazítás, a pihenés, netán gyakran fájnak az ízületei, tökéletes ajándék lehet egy általad vásárolt, választható időpontban beváltható belépőjegy.

A legtöbb fürdőben kapható utalvány vagy tetszőleges értékkel feltölthető ajándékkártya, van, ahol akár online is megválthatod, és nyomtatható formában, e-mailben kapod meg a díszes jegyet.

Mozibelépő

Imádja a mozizást, de inkább rábíznád a film kiválasztását? A fürdőbelépőkhez hasonlóan moziutalványt is vásárolhatsz előre, többféle értékben, amely meghatározott ideig beváltható a jegyen szereplő módon 2D-s vagy 3D-s filmekre. A budapesti Artmozi-hálózatban egy ajándékjegy 2200 forintba kerül, ez hat moziban is beváltható a városban.

A Cinema City mozikban Budapesten a 2D-s filmekre szóló jegyek ára darabonként 2620 forint, az IMAX és 3D jegyenként 3420 forintért elérhető, de városok és mozik között is vannak különbségek a díjszabásban. Ha az illető rajong a színházak elegáns, magával ragadó világáért, nézz körül a színházakban is, több intézmény ugyancsak árul ajándékjegyeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kóstoló ajándékba

Ha nagy bor- vagy sörrajongó ismerősnek keresel ajándékot, nem csak italcsomaggal lepheted meg. Az élmény sokáig megmarad, így egy szervezett kóstolóra szóló utalvány is remek ötlet lehet. Több sörfőzde árul kóstolójegyeket főzdelátogatással egybekötve, így az italozás mellett bekukkanthatnak kicsit az érdeklődők a sörfőzés hátterébe is - érdemes picit böngészni a világhálón. Amennyiben ennyivel sem elégszel meg, egyes cégek sörfőző esteket és mini tanfolyamokat is hirdetnek, noha ezek ára már érthetően magasabb is.

Szabadulószoba barátoknak, családnak

Nem tudod, mit vásárolj kamaszodó családtagjaidnak, vagy rég nem látott unokatestvéreiddel, barátaiddal töltenél el egy emlékezetes napot? Ha nagyobb társaságot ajándékoznál meg, remek ötlet lehet egy szabadulószoba-utalvány is, melynek lényege, hogy a részt vevő csapatnak adott időn belül, logikai feladatok megoldásával kell teljesítenie egy küldetést, vagy kijutnia a szobából, természetesen játékmesterek felügyelete alatt.

Mára a nagyobb városok szinte mindegyikében találsz ilyen lehetőséget, az ünnepek előtt pedig számos helyen kínálnak előre megváltható jegyeket is. A szabadulószobák feladatait minimum 2 fő teljesítheti, de a legjobb élmény érdekében 4-6 fő részvétele azért javasolt, így csapatépítő jelleget is kaphat az esemény.

Gasztroajándékok karácsonyra

Ha van egy kis időd, és szeretsz a konyhában sürögni, akkor gasztroajándékokkal is meglepheted szeretteidet.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük